Activitats

Al Punt Òmnia Sanfeliu – Sant Ildefons realitzem diàriament diferents activitats de caire formatiu destinades a infants i adults. Aquestes les fem en diferents horaris i nivells, per tal d’adequar-nos a les necessitats horàries i formatives de la població d’ambdós barris.

Us mostrem els tallers que fem actualment i alguns que ja hem realitzat:

 • FEM CLICK!

Curs destinat a persones adultes, que ofereix una formació d’apropament a les noves tecnologies des d’un nivell inicial, per tal de realitzar una descoberta conjunta, la qual  permeti als usuaris i usuàries assolir aquest primer nivell de coneixement i autonomia dins del món de la informàtica.

 • ORDENA’T

Curs formatiu i de caire comunitari, destinat a persones adultes, que han assolit un nivell bàsic de coneixença de l’ofimàtica i d’Internet. Partirem de la creació d’un bloc conjunt i d’altres iniciatives que sorgeixin del mateix grup.

 • INTERNET

Oferir un curs de caire formatiu, per a persones adultes, que ja tenen coneixements a nivell bàsic d’informàtica i que volen conèixer el món d’Internet. La intenció és aprendre a navegar per Internet i proporciona’ls-hi un correu electrònic, entre altres qüestions, per tal de saber utilitzar-lo.

 • INTERNET II

Oferir un curs de caire formatiu, per a persones adultes, que ja tenen coneixements d’informàtica i Internet. Un segon nivell per tal de navegar de forma més avançada i segura, coneixent les funcions més específiques de la xarxa.

 • BARRI CONNECTAT

Dins d’aquest espai formatiu treballem amb aquelles persones que ja tenen bons coneixements d’informàtica bàsica, interessades en fer un pas més enllà, i endinsar-se en la resta de possibilitats que existeixen dintre de la informàtica i l’Internet 2.0.

 • FOTOGRAFIA

Curs d’iniciació als conceptes bàsics de la fotografia digital i el retoc fotogràfic, compartint un espai amb els companys i tenint com a escenari el barri i la seva població. Aprendrem de manera força intensiva els conceptes fonamentals de la fotografia digital, així com a fer servir els programes que ens permeten manipular fotografies.

 • COMUNICA’T

Curs formatiu destinat a persones adultes que volen endinsar-se en el món de les tauletes i els mòbils intel·ligents. L’objectiu de la formació és que puguin aprendre a fer servir aquestes noves eines TIC i resoldre els seus dubtes.

 • COMUNICA’T II

Curs formatiu destinat a persones adultes que han assolit un nivell bàsic de coneixença de les tauletes i els mòbils intel·ligents. Pretén recordar i aprofundir sobre aplicacions i resoldre els dubtes que tinguin les persones assistents.

 • PROJECTE FOTOGRÀFIC

Curs formatiu, en el marc del projecte “Postals de L’Hospitalet”, que realitzem en col·laboració  amb els diferents Punts Òmnia de L’Hospitalet. Aquest està destinat a persones adultes que volen treballar i crear el seu propi projecte fotogràfic (presa fotogràfica, edició i preparació d’exposició).

 • INICIACIÓ TIC

Curs formatiu, destinat a persones adultes, que han assolit un nivell bàsic de coneixença de l’ofimàtica. Pretén recordar i aprofundir dintre dels aspectes més necessaris i útils que ens ofereixen les noves tecnologies i treballar la descàrrega i organització d’arxius.

 • REPORTIC

Curs de caire formatiu i comunitari, per a persones adultes, que ja tenen coneixements a nivell bàsic d’informàtica i que volen iniciar-se o aprofundir en el món d’Internet amb projectes creatius. Aprenem recursos a Internet que els poden resultar útils per al seu dia a dia quotidià, i treballem la vessant més creativa i comunitària de les TIC, convertint-nos en veritables youtuberxs explicant històries i costums d’altres temps.

 • FEM MEMÒRIA

Taller per estimular i reforçar la memòria a través d’exercicis individuals i grupals. Es concreta quin sentit es treballa, des d’una vessant teòrica, i posteriorment es realitzen exercicis individuals i grupals a través de diferents eines offline i online.

 • CUENTIC

Curs de caire formatiu, comunitari i intergeneracional per a persones que ja tenen coneixements a nivell bàsic d’ofimàtica i Internet, i que volen consolidar-los. La dinàmica se centra en la reelaboració de contes clàssics de tota la vida, des d’una vessant crítica que trenqui estereotips de gènere, i que implica un interessant treball intergeneracional.

 • APRENEM CATALÀ

Tallers per aprendre català, des de la vessant més teòrica a la més pràctica, a través d’exercicis pràctics, dinàmiques grupals de conversa i d’entreteniment.

 • CULLERETA MULTICULTURAL

Espai per crear Comunitat amb persones adultes de diferents cultures, que ja tenen coneixements a nivell bàsic d’ofimàtica i que volen aprofundir en aquests coneixements. Compartim coneixements i recursos interculturals entre les persones participants, aprofitant la cuina com a eina de cohesió.

 • INTERNET PER A ADULTS

Taller per familiaritzar-los amb l’ús del jits, tot oferint eines i recursos d’Internet a les persones adultes. Es crea Comunitat amb les participants d’altres Punts Òmnia de l’Hospitalet, en el marc de la BlogL’Hosfera (Akwaba).

 • LA TROPE INTERNAUTA

Continuació natural del taller Internet per a adults.. Espai per familiaritzar-los amb l’ús del jitsi o consolidar el seu coneixement (en el cas que ja el coneguin). Oferim eines i recursos d’Internet a les persones adultes i creem Comunitat amb les participants d’altres Punts Òmnia de l’Hospitalet (Fundació Akwaba)

 • RECREARTIC

Taller online que, a través del Jitsi, ofereix eines i recursos entretinguts d’Internet per a les persones adultes. S’apropen els recursos culturals i d’art en temps de confinament.

 • FEM COLLITA

Taller online que, a través del Jitsi, ofereix eines i recursos d’Internet per a les persones adultes. És un espai per generar Comunitat, per compartir recursos relacionats amb el món de la terra, dels nostres arrels i, en definitiva, de la nostra història.

 • YOUTIC

Eines i recursos audiovisuals per a les persones adultes i infants, en format de videotutorial.

A través del facebook del grup del Punt Òmnia s’ofereixen recursos diaris, normalment en format audiovisual (youtube) creats per a l’ocasió. Reposteria saludable, pràctiques de ioga suau o carpinteria són alguns dels temes que es treballen.

 • VÍDEO FÒRUM

Espai on les persones adultes comparteixen un espai on visualitzen diferents documentals i pel·lícules, totes relacionades amb les TIC i de caire social. Després es fa un petit debat per posar en comú les seves opinions, s’intercanvien criteris i experiències.

 • ACTIVITAT ÒMNIA PER A INFANTS I JOVES

Per als infants i joves dels nostres barris oferim un espai i una activitat setmanal relacionada amb les TIC, perquè puguin familiaritzar-se amb les noves tecnologies, sempre des d’una vessant educativa. S’utilitzen eines atractives i lúdiques, sense deixar de banda la funció educativa de l’Esplai i del projecte de la Xarxa Òmnia. Per als infants realitzem les activitats de SOLSO 3.0, REBOM 3.0 i MASSA 3.0, i per als joves l’activitat Deures TIC, F. Orienta i EMEE Virolai.

 • AULA OBERTA

També oferim l’aula per tal de que tots els usuaris i usuàries puguin accedir a les TIC de forma lliure. Es tracta d’un espai per utilitzar l’ordinador i resoldre dubtes amb la persona dinamitzadora. Aquest espai es troba diferenciat per als infants i per als adults.

 • GENERACIONS ÒMNIA

Activitat intergeneracional compartida amb els i les joves del barri, on realitzen la seva revista digital i coordinen la seva tasca amb les persones adultes dels diferents cursos d’informàtica. Es tracta d’un espai per perfeccionar les seves habilitats digitals i compartir una experiència intergeneracional (joves i adults) dins del Punt Òmnia.

 • ÒMNIA A LA FRESCA

Durant l’estiu com que fa molta calor  sortirem a prendre algo a la terrasseta. Deixarem els cursos d’informàtica i farem activitats més lúdiques i entretingudes. Serà com un Òmnia a la carta, on els nostres usuaris/es podran resoldre els seus dubtes i acomiadar el curs com cal.

 • ANEM PER FEINA

Taller d’inserció sociolaboral on intentem que la gent dels nostres barris puguin gaudir d’un espai per formar-se i desenvolupar actituds, coneixements i habilitats positives davant del món laboral, per tal de millorar la seva recerca de feina i poder gaudir d’un Currículum Vitae i carta de presentació com cal.

Juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i de la Creu Roja de L’Hospitalet posem a disposició de les persones en situació d’atur recursos perquè puguin adquirir les competències digitals bàsiques que les permetin millorar el seu procés de recerca de feina.

 • ANEM PER FEINA (tutories)

Espai per donar un suport tutoritzat i personalitzat a les persones que busquen feina. Alhora s’ofereix un espai de recursos online d’eines formatives i de cerca laboral perquè les persones puguin cercar de forma autònoma.

 • PARLEM DE FEINA

Xerrades puntuals que fem dins del Taller d’Anem per FEINA, per tal de complementar l’activitat i oferir més formació als nostres usuaris i usuàries.

 • CITES PRÈVIES

Espais d’atenció personalitzada per atendre qüestions relacionades amb l’àmbit laboral o altres gestions. La persona interessada demana cita amb anterioritat perquè pugui ser atesa de forma individualitzada.

 • #IMV

Espai per donar suport en la tramitació de l’ajut de l’Ingrés Mínim Vital La persona interessada demana cita amb anterioritat perquè pugui ser atesa de forma individualitzada.

 • ACTIC

Espai on les participants poden fer proves tic que les acreditin en titulacions ACTIC. Posem a disposició pcs, connexió i el suport de la persona dinamitzadora.

 • BLOGL’HOSFERA

Projecte en xarxa amb els diferents Punts Òmnia de L’Hospitalet on portem a terme diferents activitats conjuntes amb els i les participants dels diferents barris. Alhora facilitem l’autoformació i la posada en comú d’experiències entre les persones dinamitzadores.

_______________________________________________

Valoració dels Cursos d’Informàtica

Per valorar els diferents cursos realitzats durant l’any, proposem a tot el nostre alumnat que ompli el següent formulari, ja siguin de matí o de tarda.

Clica a l’enllaç per omplir el formulari:
>> Formulari de valoració dels tallers 

>> Formulari de convivència