TECNOESTIU 2020

Torna Juliol, i torna el TECNOESTIU d’aquest any, tot i que a causa de la situació actual, s’ha hagut d’adaptar a la nova metodologia d’activitats Òmnia. Aquest any es realitzarà de manera telemàtica a través d’una plataforma educativa i una sessió setmanal de seguiment a través de videoconferència amb la dinamitzadora del Punt Òmnia.

Els tallers seran per a infants de partir dels 10 anys i a través de la plataforma educativa Classroom, on trobaran vídeos i material de suport d’aprenentatge perquè segueixin els tallers al seu ritme i avancin segons la seva disponibilitat, setmanalment hi haurà reptes per assolir amb una classificació genèrica del Tecnoestiu dels participants, els divendres realitzarem la sessió compartida a través de videoconferència per a exposar el treball realitzat durant la setmana.

METODOLOGIA:
Dilluns i dimecres de 10:00 a 12:00 desenvolupament de l’activitat en línia a través de la plataforma educativa, on cada infant pot estructurar-se l’aprenentatge al seu ritme. A la plataforma trobaran vídeos i material de seguiment per a l’aprenentatge de les eines i tasques que han de desenvolupar per arribar a completar “els challenges setmanals”.
Divendres de 10 a 11, sessió a través de videoconferència de seguiment de l’avançament dels aprenentatges setmanals.

CALENDARI:

Del 6 de Juliol al 24 de Juliol

  • Setmana del 6 al de 10 Juliol: ROBÒTICA I ELECTRÒNICA DE COMPONENTS AMB MICRO:BIT.
  • Setmana del 13 al 17 de Juliol: CREACIÓ DE VIDEOJOCS ARCADE AMB MAKECODE.
  • Setmana del 20 al 24 de Juliol: CREACIÓ D’APPs PER A MÒBILS AMB APP INVENTOR

Estigueu atents a les nostres xarxes, ja que aviat us farem la presentació del Tecnoestiu a través d’un vídeo informatiu. Si esteu interessats en els tallers i voleu inscriure a els vostres fill/es, ompliu el següent formulari d’inscripció.

Podeu trobar més informació a la següent infografia interactiva:

Repte internacional de programació Moonhack 2020

El dijous 28 de Maig el Punt Òmnia de Torrelles se sumarà a la jornada mundial que aspira a batre un nou rècord d’infants i joves programant el mateix dia.

El pròxim 28/05 de 16:30 a 18:30, infants i joves del Baix Llobregat, es reuniran aquesta vegada virtualment per participar conjuntament en el repte internacional Moonhack, sota l’organització del Punt Òmnia de Torrelles i el Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és batre un nou rècord mundial aconseguint el màxim nombre d’infants i joves programant el mateix projecte en una mateixa setmana.
En aquesta edició un dels nostres objectius principals treballar la visibilització i fer promoció d’activitats TIC entre les noies, per promocionar les vocacions STEAM de les més joves i intentar trencar l’escletxa digital de gènere.

La primera edició del repte Moonhack es va celebrar el 15 d’agost de 2016 i va reunir més de 10.000 infants i joves d’Austràlia. En la segona trobada, el 2017, es va obrir la iniciativa a escala global i van participar 28.000 persones. En 2018 un total de 35.865 i l’any 2019 unes 25.450.

Participants a l’edició 2019

Si tens entre 8 i 12 anys i vols participar inscriu-te al següent formulari: https://forms.gle/sZuknLe8feswriM88

Pots trobar més informació a www.moonhack.com o a torrelles@xarxaomnia.gencat.cat.

#ÒmniaACasa

⚠️COMUNICAT OFICIAL⚠️
D’acord amb les mesures de distanciament social dictades per evitar la transmissió del Covid-19, des del Departament en comuniquen que; atenent a la tipologia d’activitats que es desenvolupen al Punt Òmnia, a partir d’avui 12 de Març, queda suspesa, temporalment i la , la nostra activitat presencial.

Us anirem informant per saber quan es reprenen les activitats i tallers, moltes gràcies.

8 de Març – Projecte d’Scratch

Els usuaris del Punt Òmnia han dut a terme un projecte de programació per blocs d’Scratch per commemorar el 8 de Març. Un joc virtual del memory per descobrir la biografia d’algunes de les dones més rellevants de la nostra història

Nebula 88 Club and BaR
El projecte s’estructurava en les diferents etapes:

  • Proposta d’activitat relacionada amb el 8 de Març
  • Triatge d’una activitat on l’eina de programació d’Scratch fos protagonista
  • Taller explicatiu de com funciona Scratch.
  • Disseny i creació del videojoc memory.
  • Creació del cartell divulgatiu del projecte.
  • Divulgació del projecte a la ciutadania la setmana de la dona.

Aquí teniu l’enllaç del projecte: https://scratch.mit.edu/projects/374062633

A continuació podeu veure un recull d’imatges de l’activitat:

IMG_20200224_165811 IMG_20200302_165854_1 IMG_20200306_122256

IMG_20200304_161257

Tallers de NadalTech al Òmnia

Imatge

Durant la setmana del 16 al 20 de desembre al Punt Òmnia de Torrelles es va realitzar el NadalTech, durant aquests cinc dies es van dur a terme tallers de tecnologia 3D per fer decoracions nadalenques.  Més d’una vintena participants dels tallers del Punt durant el trimestre van realitzar la personalització de les seves garnaldes per l’arbre de Nadal, que posteriorment van poder pintar i personalitzar al seu gust.

Per a la realització d’aquesta activitat vam fer una petita explicació del que suposen les maquinàries de fabricació digital i de l’eina de disseny 3D tinkercad, posteriorment gràcies a la maquinària cedida al Punt es van poder imprimir les boles de Nadal.

Aquest mateix projecte va servir per a la realització de la Postal de Nadal del Punt d’aquest any.

nadaltechcollage

20 anys d’Òmnia

Com ja us hem comentat anteriorment, aquest 2019 la Xarxa Òmnia ha commemorat els seus 20 anys d’història, en el vídeo que s’ha creat per la seva celebració està present el nostre Punt amb els usuaris del taller de dispositius mòbils.

El podeu veure a continuació.