Institut de l’Ebre LAN Party 2013 – 24 i 25 de maig a Tortosa


Els propers dies 24 i 25 de maig tindrà lloc a l’Institut de l’Ebre de Tortosa, i amb inscripció gratuïta, la quarta edició de la seua LAN Party, organitzada per laFamília professional d’Informàtica i Comunicacions del centre, l’Associació d’usuaris Guifi.net i Linux Terres de l’Ebre i l’empresa Visualweb.
Una “LAN party” o festa de xarxa d’àrea local (LAN és l’acrònim de les paraules angleses Local Area Network) és un esdeveniment que reuneix a un gran nombre de persones amb els seus ordinadors personals per a jugar, compartir i intercanviar informació, a més de per poder conèixer gent amb unes aficions comunes, fer amics i aprendre sobre aspectes tecnològics, gràcies a les xerrades, demostracions i tallers que es realitzen paral·lelament.
Aquest tipus festes van començar fa anys amb grups d’amics que es reunien a un local amb els seus ordinadors connectats mitjançant un dispositiu adient (repetidor o commutador) per així poder jugar amb jocs en xarxa i compartir informació que d’una altra forma era quasi impossible de distribuir.
Avui en dia, quan gairebé  tothom té una connexió amb un bon ample de banda al seu propi domicili, els avantatges que podem trobar a una “LAN party” són els de poder jugar amb gran quantitat de gent aprofitant la major velocitat de la xarxa d’àrea local davant els ADSL convencionals, així com també disposar d’un ample de banda superior que el de casa per poder connectar a Internet amb una major velocitat, que enguany arribarà fins al 70 Mbps gràcies a la col·laboració deguifi.net. Tampoc hem d’oblidar-nos de la possibilitat que tindran els participants de guanyar algun dels premis que s’oferiran a les competicions que es realitzaran, així com el poder demostrar les seues habilitats en públic.
Com cada any també és realitzaran competicions de jocs de PC en xarxa i de consoles (Play Station3, Wii, XBOX 360, …).
Entre els assistents se sortejarà el material cedit pels nostres patrocinadors, que rebran uns números per la seua assistència, tant al local de la party com a les xarrades.
A més, enguany retransmetrem en directe algun dels esdeveniments (entrada, xarrades, sorteig, competicions,…) a la secció online de la web.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *