Altre lloc Blocs de Xarxa Òmnia

El Punt Òmnia de Valls celebra 10 anys

Enguany el Punt Òmnia de Valls celebra 10 anys. Han estat molt anys fent una tasca d’apropament de les TIC a la ciutadania de Valls i comarca. Moltes hores de formació i activitats  que han pogut gaudir molts ciutadans i ciutadanes de  Valls i un espai compartit amb molts serveis i entitats de la ciutat.

Els objectius que es va marcar l’Òmnia als seus inicis van ser treballar per la universalització de les TIC a la ciutat, amb èmfasi en els col·lectius de major risc d’exclusió social.  Però amb el pas  del temps, l’Òmnia va anar creixent tant en infraestructura com en nombre de serveis i participants.

Per les nostres aules han passat milers de persones de totes les edats, de 6 a 80 i més… i avui és un plaer trobar-les pel carrer però molt més veure’ls pel Facebook o qualsevol altre mitjà digital, sabent que són usuaris més o menys actius de les eines que des d’aquí els vam  ajudar a conèixer i a utilitzar.

Hem participat en diferents programes relacionats amb les TIC: Connecta’t per aturats, Accedo per a discapacitats, ENDE per a Associacions de dones, certificació ACTIC, etc.  Hem col·laborat amb diferents serveis de la ciutat: Pla Educatiu d’Entorn, Servei d’Atenció a l’Immigrant, Centre Obert, Refugi, etc. i pel nostre espai han passat moltes entitats de la ciutat: Associació de Dones, Xarxa Solidària per a la Fibromiàlgia, AMPA’s, Llar de Jubilats, etc.

També hem estat presents en diferents esdeveniments de la ciutat:  Casals d’estiu, Parc de nadal, Decennals, etc. i ens hem portat els ordinadors al carrer en més d’una i dos Fires de FesInternet.

Recordar també els nostres formadors i col·laboradors, que amb els seu suport han permès tirar endavant aquest projecte.

Molts són els records, les persones i els moments de l’Òmnia. Les baralles amb les màquines i la sempre grata experiència de viure entre tantes persones, totes elles tan diverses!

Ara toca mirar el futur i enfrontar nous reptes. Farem el possible per continuar donant resposta a les noves necessitats.

Gràcies per haver estat part de l’Òmnia

 Consulta el Programa de Xerrades 2012