El Punt Òmnia de Valls celebra 10 anys

Enguany el Punt Òmnia de Valls celebra 10 anys. Han estat molt anys fent una tasca d’apropament de les TIC a la ciutadania de Valls i comarca. Moltes hores de formació i activitats  que han pogut gaudir molts ciutadans i ciutadanes de  Valls i un espai compartit amb molts serveis i entitats de la ciutat.

Els objectius que es va marcar l’Òmnia als seus inicis van ser treballar per la universalització de les TIC a la ciutat, amb èmfasi en els col·lectius de major risc d’exclusió social.  Però amb el pas  del temps, l’Òmnia va anar creixent tant en infraestructura com en nombre de serveis i participants.

Per les nostres aules han passat milers de persones de totes les edats, de 6 a 80 i més… i avui és un plaer trobar-les pel carrer però molt més veure’ls pel Facebook o qualsevol altre mitjà digital, sabent que són usuaris més o menys actius de les eines que des d’aquí els vam  ajudar a conèixer i a utilitzar.

Hem participat en diferents programes relacionats amb les TIC: Connecta’t per aturats, Accedo per a discapacitats, ENDE per a Associacions de dones, certificació ACTIC, etc.  Hem col·laborat amb diferents serveis de la ciutat: Pla Educatiu d’Entorn, Servei d’Atenció a l’Immigrant, Centre Obert, Refugi, etc. i pel nostre espai han passat moltes entitats de la ciutat: Associació de Dones, Xarxa Solidària per a la Fibromiàlgia, AMPA’s, Llar de Jubilats, etc.

També hem estat presents en diferents esdeveniments de la ciutat:  Casals d’estiu, Parc de nadal, Decennals, etc. i ens hem portat els ordinadors al carrer en més d’una i dos Fires de FesInternet.

Recordar també els nostres formadors i col·laboradors, que amb els seu suport han permès tirar endavant aquest projecte.

Molts són els records, les persones i els moments de l’Òmnia. Les baralles amb les màquines i la sempre grata experiència de viure entre tantes persones, totes elles tan diverses!

Ara toca mirar el futur i enfrontar nous reptes. Farem el possible per continuar donant resposta a les noves necessitats.

Gràcies per haver estat part de l’Òmnia

 Consulta el Programa de Xerrades 2012