APS Joves de La Florida

La darrera sortida del Punt Òmnia d’aquest estiu l’hem realitzada conjuntament amb els Joves del Centre Cultural Ana Díaz Rico de La Florida, per tal de conèixer el seu barri. Aprofitant que algunes alumnes del Punt també viuen a La Florida, protagonistes de l’onada d’immigració d’arreu d’Espanya dels anys 60, hem volgut conèixer les seves experiències, la seva arribada al barri, tot comparant com era La Florida en aquella època i com és actualment amb la nova onada d’immigrants d’arreu del món i com viuen aquests joves el canvi.

L’inici va resultar una mica difícil i xocant per ambdós grups, aconseguir trencar el gel entre ambdós generacions tant diferents, però a l’hora compartint temors i falses aparences. Mica en mica, l’ambient es va anar fent més distès, donant l’oportunitat que tothom parlés i expliqués el que coneixia. Dones i joves van començar a intercanviar coneixements i experiències, veient les diferents realitats que els separava, a l’hora de tenir en comú la vivència d’haver deixat enrere la seva ciutat natal, familiars i amistats per a començar una vida nova en un lloc totalment desconegut i amb altres costums.

Ha estat una visita excepcional, conèixer els canvis que ha patit un barri com La Florida, quan només fa un segle era un turó i camps de vinyes, i com ha anat creixent, construint i omplint de vida gràcies a l’esforç de tanta gent que ha lluitat per poder-ho fer habitable i la lluita que encara queda per no quedar en l’oblit.

Fonts:

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Forma part de: