Castanyada VS. Muertitos

Aquest any, al Punt, hem volgut celebrar la castanyada des d’altres cultures per tal de conèixer diferents tradicions. Aprofitant l’experiència d’una usuària del Punt, la qual va estar vivint uns anys a Mèxic, vam poder conèixer com se celebra allà el dia dels difunts, doncs pels mexicans és un dia molt festiu. Li diuen el Dia de los Muertitos, i és un dia molt especial pels difunts, on tot el que es fa és per honrar als morts, doncs és l’únic dia de l’any que tornen a la vida i poden gaudir de tot allò que familiars i amics els han preparat. Així doncs, a cada tomba se li fa un altar decorat amb flors, espelmes, objectes i fotografies del difunt, i es prepara tot de menjar que li agradava a aquesta persona, es deixa tota la nit en el cementiri i a l’endemà els familiars i amics tornen per celebrar el retrobament amb els seus difunts i menjar-se tot el que els morts no s’han menjat. Entre d’altres coses, la gent fa calaveres de sucre i pa de morts que també es pot menjar, i nosaltres vam fer les flors típiques de cempasuchit amb paper.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *