El Projecte “RECOMMIT”

·Un projecte que pot facilitar la comunicació interpersonal i la reinserció de les persones privades de llibertat a través de la realitat virtual (RV)

Com qualsevol projecte, té una funció concreta i un enfocament dirigit a un sector social concret com ho són les persones actualment privades de llibertat.

El Projecte Recommit el vam començar a escoltar per part de la dinamitzadora a principis de curs quan ens va comentar que s’havia proposat fer un projecte amb ulleres de realitat virtual en alguns centres Penitenciaris i altres entitats de la Unió Europea enfocades en la reintegració social de gent que ha estat fora de la societat per el motiu que sigui.

En aquest cas els participants són de Chipre, Grecia, Rumania i España i el projecte té una durada aproximada de 24 mesos.

En el cas de Chipre hi participa la Theological School of the Church of Cyprus, que és un dels coordinadors principals del projecte, la Universitat Central Lancashire ( UCLAN ) i la entitat Enoros Consulting.

En el cas de la veïna de Chipre, Grecia aporta la entitat Epanodos que ajuda a la reintegració social de ex-condemnats. en el cas de Rumania hi participa la Universitat Din Oradea, i aquí al nostre país hi participen tots els Centres Penitenciaris de Catalunya gràcies a la Associació Social Andròmines.

El projecte serveix per a millorar el benestar personal, la relació amb els altres i aconseguir també que a la hora de sortir al mercat laboral s’aconsegueixin treballs de llarga duració i dignes, com qualsevol altre persona.

A través d’una formació especialitzada en Habilitats de Comunicació Interpersonal ( ICS ) i activitats on és farà servir l’ús de ulleres de realitat virtual, el projecte aconsegueix també que tots els que hi participin explorin totes les qualitats personals que tenen i sobretot que sàpiguen relacionar-se i millorar les habilitats socials i comunicatives que finalment son les que ens poden ajudar a ser la nostra millor versió en la conducta i manera de ser i poder tenir menys complicacions a la hora de treballar, ja que a les activitats aprens amb els valors, i aquest son els que et fan ser una persona afectiva i responsable ja que els hàbits no els té tothom al igual que els valors que s’han d’inculcar perquè poguem aconseguir millorar el nostre futur i habilitats, en tot el que aquestes dues funcions comporten.

Dia per dia anireu coneixent el nostre progrés i tot el que l’activitat ens ha ofert i em pogut disfrutar i aprendre a la vegada, poder veure un creixement i progrés és un fet que apart de aportar et fa aprendre i veure les coses d’una manera pacient i on la constància és el que realment val la pena.

Dia a dia és una manera d’anar veient d’una manera més precisa el que fem i aprenem, i els qui no coneixen l’activitat puguin seguirla més a fons i saber de que es tracta i tots els apscectes positius dels quals tracta i fomenta la realitzacio del projecte en aquest centre.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *