Què és un Punt Òmnia?

El Projecte Omnia neix amb la intenció de fer més accessibles les noves tecnologies (això és, els ordinadors i tot el que se’n deriva) a totes aquelles persones que, per la seva situació econòmica i social, tenen el risc de quedar-ne al marge.
L’empenta inicial del projecte va fer néixer els primers 40 PUNTS ÒMNIA, repartits per Barcelona i la seva àrea metropolitana. D’això ja fa més de 4 anys, i actualment la XARXA-OMNIA compta amb més de 100 Punts arreu de les quatre províncies catalanes.

Actualment el projecte s’ha integrat a la Xarxa de Telecentres de Catalunya, que aglutina tots aquells serveis d’accés a les noves tecnologies promoguts tant per les administracions locals com l’autonòmica.

Si vols més informació sobre Òmnia i la Xarxa de Telecentres, no t’oblidis de visitar el web de PuntTic.

Un Punt Òmnia és una sala equipada amb 7 ordinadors connectats a internet mitjançant una línia ADSL i provistos d’un programari bàsic que permet editar textos, fulls de càlcul, bases de dades, presentacions, imatges, pàgines web, crear música, navegar per internet, etc… Normalment aquestes sales estan situades en una entitat significativa del barri, com per exemple una associació de veïns, un centre cívic, un esplai…

Però un Punt Òmnia és sobretot un espai per a aprendre, crear i participar. D’això se’n encarrega el dinamitzador o dinamitzadora del Punt. És la persona encarregada de preparar els tallers de formació, incentivar la participació i treure a la superfície les motivacions de les persones que vénen al Punt. En una paraula, i d’això el seu nom, la seva tasca és la DINAMITZAR, moure la gent i potenciar les seves capacitats.

Si vols saber quin Punt Òmnia tens més a prop, fes un cop d’ull al localitzador de punts.

No responses yet