Waka i Mole i La pedra Roseta QWERTY!

Des del Punt Òmnia de Casal dels Infants del Raval, en Marc, ens presenta en Waka i Mole, dos aventurers, que viatgen pel planeta descobrint les cultures, les seves costums i trets distintius.

Aquesta és una activitat que s’està duent a terme amb un grup de nens i nenes del Centre Obert Joan Salvador Gavina. Com l’any passat, quan es van treballar les emocions, tot gira al voltant de cartes i del propi eix d’animació que la seva educadora, Mireia, els desenvolupa al llarg de tot l’any, per treballar actituds, aptituds, companyerisme, etc., entre ells. Continua llegint »


La Xarxa Òmnia celebra els drets dels nens i nenes

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Drets dels Infants (20 de novembre), el Punt Òmnia AV Font dels Capellans de Manresa, el Punt Òmnia del Casal Cívic Sant Josep de Sant Vicenç del Horts i el Punt Òmnia del Casal Cívic de la Riera Bonet de Molins de Rei han creat conjuntament un vídeo per donar a conèixer els deu drets fonamentals de tots els infants.

Tots els nens i nenes que fan activitats en aquests punts Òmnia han participat en la gravació d’aquest vídeo expressant què és per ells tenir drets.

Aquest projecte és molt important per als tres punts Òmnia, ja que, a banda de celebrar el Dia Mundial dels Drets dels Infants, ha estat un repte professional per a les tres educadores. Durant dos mesos s’ha estat treballant a distància utilitzant eines col·laboradores a través de la xarxa, tant pel que fa a la planificació com pel que fa a la posterior realització del vídeo.


Aprèn a llegir i escriure

Tal i com ens recomanava la Marisol del Punt Òmnia de l’AV Riu Clar, un espai de referència en relació a la lectura i escriptura dels més petits és l’Edu365, concretament l’apartat que dediquen àmpliament i des de diferents recursos aquest tema:

http://www.edu365.cat/infantil/llegir/index.htm

Un altre referència que ens aportava recentment la Núria, des del Punt Òmnia del Casal Cívic Eudald Graells de Ripoll és l’espai: Activitats per a la comprensió lectora d’en Pascual: http://www.xtec.cat/~mgil2243/material/pascual.htm


Els clàssics

piosson rougeHi ha alguns reculls de recursos i jocs més o menys lúdics o cognitius. Són recopilatoris que s’han esmentat diverses vegades en parlar d’infància. Alguns d’aquests són:

http://www.poissonrouge.com/ (un clàssic entre els clàssics, tot i estar en francès i anglès, hi trobareu diferents activitats de manera iconogràfica ideal per als més petits)

http://www.ferryhalim.com/orisinal/ (uns jocs molt senzills i amb un disseny especialment cuidat que ajudaran amb les habilitat amb el ratolí)

http://www.friv.com/ (passareu una estona provant i trobant jocs com per exemple el Bloxorz, el Liquidmesure o l’Izzi)


Pels drets dels Infants

drets dels infantsAlguns dels punts Òmnia heu començat a treballar amb els infants i, més concretament, els seus drets. Així que, si coneixeu més recursos d’aquest tema, seran ben rebuts.

Concretament, la Gemma del Punt Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei està treballant amb la Isabel del Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts i la Jéss del Punt Òmnia de la Font dels Capellans un projecte conjunt, i per començar a obrir boca ens facilita web el següent: Coneix els teus drets.