Edicions per anys

Oficina Tティcnica | | Dimarts 4 desembre 2007

Des dels seus inicis el 1999, el projecte de la Xarxa テ知nia ha volgut que les noves tecnologies fossin un mitjテ de millora i promociテウ de les persones i un element de participaciテウ i afavoridor de la cohesiテウ social. Per aquest motiu esdevenia imprescindible la presティncia d’un professional en els punts テ知nia, amb capacitat dinamitzadora i amb coneixements socials i tティcnics. En aquells moments trobar professionals que reunissin aquest perfil en la seva totalitat era complicat, ja que el mテウn social i el tecnolテイgic, fins al moment, anaven separats.

Aquesta introducciテウ de les tecnologies de la informaciテウ i la comunicaciテウ com a eina de treball social i educatiu va generar la necessitat de donar suport formatiu a aquests nous professionals, els dinamitzadors i les dinamitzadores del projecte テ知nia.

Al llarg d’aquests anys, s’ha passat per diverses etapes.

En un inici, la formaciテウ que s’oferia als dinamitzadors era nomテゥs en el camp de les TIC, perテイ amb el creixement del projecte i la seva consolidaciテウ com a projecte social es va veure necessari la introducciテウ d’aspectes metodolテイgics en el camp social i educatiu.

La formaciテウ i l’experiティncia van ajudar a anar dibuixant cada vegada mテゥs aquesta figura professional, fins al punt que aquest model va ser incorporat per altres projectes d’altres organitzacions. Arribat aquest moment es feia necessari donar un pas mテゥs, un salt qualitatiu en la formaciテウ dels dinamitzadors del projecte テ知nia.

I aquest pas endavant es va fer a finals de l’any 2005 regularitzant la formaciテウ en format de Curs d’Extensiテウ Universitテria, per tal de donar i fer visible el valor que tテゥ tot el treball realitzat i alhora atorgar un reconeixement als dinamitzadors i dinamitzadores que fan que l’テ知nia avanci dia a dia.

Per tal de definir els continguts que havien de formar aquest curs era necessari fer una prospecciテウ prティvia sobre el tipus i nivell formatiu dels dinamitzadors, aixテュ com l’experiティncia en els camps socioeducatiu, associatiu i de les TIC, i les necessitats formatives d’aquest colツキlectiu.

Una part d’aquest procテゥs es va realitzar mitjanテァant un qテシestionari, i l’altra part mitjanテァant un grup de treball format majoritariament per professionals en actiu de la Xarxa テ知nia. A partir de tres sessions de treball es va anar definint el perfil del dinamitzador テイmnia, aixテュ com les matティries, temテtiques i continguts que calia contemplar en la formaciテウ oferta.

Per concloure tot el procテゥs la direcciテウ General d’Acciテウ Comunitテria va presentar el nou pla de formaciテウ durant la Jornada テ知nia de 2005, el qual es plasma en un Curs d’Extensiテウ Universitテria de dinamitzaciテウ i educaciテウ en l’テコs social de les TIC, reconegut i certificat per les Escoles Universitテries de Treball Social i Educaciテウ Social Pere Tarrテゥs de la Universitat Ramon Llull.

Powered by WordPress | Tema de Roy Tanck traduit per Bloctum | Protected by Akismet

Forma part de: