ELS CONTACTES D’EMERGÈNCIA ‘AA’ DE LA TEVA AGENDA, JA NO SERVEIXEN EN CASOS D’URGÈNCIA


És probable que a l’hora de consultar l’agenda del teu telèfon mòbil apareguin en primer lloc aquells contactes que consideres més importants amb les inicials ‘AA’ per davant. Tot això creat amb l’objectiu que, en cas d’accident o pèrdua del telèfon mòbil, un desconegut pugui contactar amb els teus contactes més freqüents.

Aquesta pràctica, malgrat que durant uns anys ha sigut de gran utilitat, ha quedat obsoleta a causa de l’arribada dels nous sistemes de bloqueig, ja que els desconeguts no poden accedir a l’agenda sempre i quan no tinguin la clau per poder accedir a ella. No obstant això, les noves aplicacions dels telèfons mòbils han desenvolupat mètodes perquè els desconeguts puguin trucar als denominats ‘contactes d’emergència’.

Com configurar els contactes d’emergència en Android

Atès que avui dia els contactes d’emergència ‘AA’ no poden ser consultats sense desbloquejar el telèfon mòbil, la majoria dels telèfons mòbils amb sistema operatiu Android poden fer visibles els contactes d’emergència des del menú «d’Ajustos». Encara així, i tenint en compte que cada terminal té un sistema diferent, us presentem una aplicació gratuïta que us podrà servir per cobrir aquesta necessitat.

Primerament, obrirem el «Play Store», i cercarem l’aplicació «In case of Emergency ICE-Lite», la qual està en l’idioma espanyol. El funcionament és senzillíssim. En obrir l’aplicació ens sortirà un menú on podrem afegir les nostres dades personals, perquè la següent vegada que executin l’app, la gent que ens atengui pugui veure’ls. A més, podrem afegir alguna instrucció especial perquè el personal mèdic actuï de la manera que vulguem: gent a la qual avisar en cas d’accident, el nostre tipus de sang, si tenim al·lèrgies a medicaments, si estem prenent algun medicament, etc.

Llavors, si algú tingués un problema, accedir a tota aquesta informació seria tan fàcil com prémer la icona d’emergència amb el terminal bloquejat, i després prémer sobre el botó d’informació d’emergències.


Com configurar els contactes d’emergència en iOS

Per configurar els contactes d’emergència en iOS necessitaràs obrir el «APP Store» i instal·lar l’aplicació «Salut», disponible en tots aquells telèfons mòbils amb versió iOS 8 o superior. Una vegada instal·lada (és possible que ja la tinguis), tan sols caldrà accedir a l’apartat de ‘Dades mèdiques’ i seleccionar en la part inferior del menú l’opció ‘Afegir contactes d’emergència’. Una vegada fet això, l’aplicació permetrà a cada usuari establir qualsevol contacte com a contacte d’emergència.

Perquè aquesta informació sigui visible tot i que el telèfon mòbil estigui bloquejat, l’usuari haurà de seleccionar l’opció ‘Veure quan està bloquejat’, situat en el menú principal de ‘Dades Mèdiques’. Gràcies a això, tant els serveis sanitaris com els desconeguts podran trobar els contactes d’emergència després de prémer sobre SOS.

Per tant, ha arribat l’hora de dir adéu als contactes d’emergència amb inicials ‘AA’ i substituir-los pels ‘Contactes d’emergència’ d’Android i iOS.

17353615_714584635381000_2072986495007080948_n

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *