Altre lloc Blocs de Xarxa Òmnia

Dia d’Internet 2014

Dia Internet 2006Avui 17 de maig se celebra el Dia d’Internet i des del Punt Òmnia de Valls volem celebrar aquest dia amb tots vosaltres.

Moltes hores de formació i divulgació de les TIC han passat des d’aquelles jornades en les quals sortíem al carrer amb els ordinadors per animar la gent, que encara no ho feia,  a fer servir  Internet, com una eina útil i fàcil. Podeu recordar edicions anterior en l’enllaç.

Segons l’informe de l’Observatori de Tinet 2013, un 83% de les  llars de la província de Tarragona disposen de connexió a Internet, l’any 2004, era del 45%. Avui aproximadament el 70% de la gent més gran de 55 anys ja es connecta a Internet habitualment, però tan sols un 30 % de la gent més gran de 69 ho fa.

La connexió la fem cada vegada més a través de dispositius mòbils,  ja siguin mòbils o tauletes. Segons l’informe Telefònica sobre la Societat de la Informació 2013, el 80% dels internautes ja disposen de smartphone i les tauletes representen  aprox. 30% del total. Podeu veure el vídeo AQUÍ

En aquest creixement en l’ús d’Internet i les TIC ocupen un lloc important els telecentres arreu del territori català, espanyol i de tot el món, que a peu de barris, entitats, espais rurals, ens locals, biblioteques, etc. han fet una extraordinària tasca de formació i divulgació de les TIC.

A tots els telecentres i a la seva peça clau, els dinamitzadors i dinamitzadores, vull també recordar en aquest Dia d’Internet. Companys i companyes  que amb paciència i entusisme han dedicat el seu temps, esforç i creativitat a fer més senzilla i amigable aquesta tecnologia que dia a dia entrava en la nostra vida de manera constant i per quedar-se.

Avui ja no cal sortir al carrer. Afrontem nous reptes i hem de pensar el futur amb ganes i empenta. Per tant, endavant amb la feina.

A vosaltres, usuaris i usuàries d’Internet us animen a aprofitar els seus avantatges, tot i considerant sempre els aspectes de seguretat en l’ús d’Internet i la privacitat de les nostres dades. A la pàgina d’Internet segura, hi trobareu molts consells d’utilitat.

Per una Internet lliure, responsable i a l’abast de tothom. Feliç dia d’Internet!