Arxiu de la categoria: Tallers

INSCRIPCIONS OBERTES

‼️OBRIM INSCRIPCIONS‼️
Després de les vacances de primavera 🌸 tornem amb noves activitats al Punt Òmnia Salut Alta!
Iniciació als telèfons mòbils 🖥️ primers passos a la informàtica, 🧠 Jocs de Memòria o🚶passejades per conèixer l’entorn.
S’amplia l’espai per a joves de 12 a 17 anys amb:
“Punt Jove – Club de Manga” aprèn a dibuixar amb tauletes gràfiques i crea el teu personatge manga.
“Punt Jove – Club de Rol” gaudeix d’un món d’aventures i fantasies on les eines TIC ens ajudaran a seguir avançant!
 
T’esperem!!!

FI TRIMESTRE TALLER MEMÒRIA PO SALUT ALTA

Al taller de memòria del Punt Òmnia Salut Alta, treballem l’estimulació cognitiva de forma lúdica. Exercicis de lògica, comprensions lectores, jocs de taula, coreografies amb gots… i també ens apropem a les TIC. L’ordinador ens dona un munt d’activitats per fomentar la comprensió, la concentració i sobre tot per la majoria dels participants es un repte. I precisament per això seguirem en aquesta línia amb una actitud activa i oberta en l’aprenentatge.

TALLER SOC

Avui hem treballat amb el grup del SOC la importància de conèixer les noves tecnologies per fer “recerca de feina”. Treballar amb el correu electrònic, aprendre a fer servir un processador de textos, saber navegar per les webs i portals de feina. Un mon desconegut per la majoria dels assistents. Els Punts Òmnia intentem no deixar a ningú enrrere i tractar d’apropar a tothom a les noves tecnologies.

CONTAN’S LA TEVA HISTORIA

Una senyora m’ha comentat que el nostre Punt sembla un Supermercat  “perquè fem de tot” . M’ha semblat una comparació molt adecuada, i a la vegada molt ilustrativa. Per exemple, els dilluns al matí un grup de persones parlen del seu passat, la seva història. Com ho fem?. Seguint un guió amb preguntes i la realització d’un col·loqui final. El nostre objectiu es treballar un escrit final amb els ordinadors de l”Òmnia, però de moment utilitzem una sala  gran al Casal Cívic. A les sessions hem parlat de la infancia, de l’escola, de la religió, dels records. I molts temes que apareixem a les converses. Les relacions interpersonals i la participació social són vitals per seguir proporcionant-los un sentiment d’utilitat i de pertinença, contribuint així al manteniment d’una bona salut emocional i psicològica.

 

TALLER MÒBIL PER GENT GRAN

Són diverses las aventatges  que les aplicacions de mòbil per a gent gran ofereixen. Per exemple:

  • Estimulació cognitiva arrel d’apendre a utilitzar aparells nous.
  • Donen  accés a todo tipus de continguts, proporcionant integració social.
  • Evitar de forma clara l’aïllament i la sensació de solitud al connectar amb diferents persones.
  • Proporciona més informació a la persona gran.
  • Augmenta la connectivitat amb els seus familiars.
  • Tambè proporciona més autonomía i per tant un augment de l’autoestima.
  • Accedir als serveis comunitaris i de les diferents administracions de manera més directa i fàcil.

La Pepi, Antonia, i la Rosa cada dimarts es posen al dia i intenten esborrar les barreres entre les tecnologies i elles.

FINAL TALLER SOC

Aquesta setmana finalitzem el taller amb els participants que deriva el SOC. El taller d’ iniciació a la informàtica amb l’objectiu de començar amb el procés de  recerca de feina. Un primer pas per trencar la bretxa digital en aquest àmbit. 

Al mes de gener podeu agafar hora a l’espai del CLUB DE FEINA els dilluns de 12 a 14h per seguir amb el treball que hem començat al curs. Podeu agafar cita prèvia en aquest enllaç

https://xarxaomnia.gencat.cat/node/1915/cita-previa

 


MEMOTIC

Als tallers de memòria que fem al Punt Òmnia Salut Alta volem exercitar la memòria a traves de diferents propostes: activitats de lecto escriptura, lectura viva, jocs de taula, exercicis de lògica, jocs de memorització i cada dia practiquem alguna coreografia amb gots. Aquí os deixem una mostra de la coreografia amb la cançó “Les quatre estacions” de Antonio Vivaldi.


Taller de gots musicals