VISITA A LA FÀBRICA-MUSEU C.R.E.O.


El 15 de desembre de 2017, un grup de 10 alumnes del Punt Òmnia Tortosa juntament amb la dinamitzadora, vam fer una visita cultural a la Fàbrica-Museu de xocolata a la pedra i cafè C.R.E.O..

Josep Maria Benet Matheu, pare de Xavi Benet (actual propietari de l’empresa), es va iniciar en el món de la xocolata durant els anys 40 creant, amb el seu soci Jaume Subirats Subirats, el que va ser la seva primera empresa: Xocolates SyB., fins finals dels anys 40.

Paral·lelament el senyor Crusellas, juntament amb els seus socis fundadors Joan Romà, Teresa Esté i Manuel Ortí, va crear l’any 1941 l’entitat La Tortosina. Aquests foren els inicis de l’actual marca C.R.E.O..

Al setembre de 1955 la societat de l’empresa C.R.E.O. es va dissoldre i el senyor Benet va comprar totes les seves patents i màquines.

Actualment l’empresa C.R.E.O. segueix elaborant la xocolata amb la mateixa fórmula i utilitza la mateixa maquinària que el seu pare, el senyor Benet, feia servir per fabricar la xocolata ara fa 60 anys.

Finalitzada la visita, varem anar al Punt Òmnia a ensenyar-los-hi als alumnes el maquinari nou, i fer-nos una foto de grup.