Dones i TIC al món de l’empresa

sabataDimecres passat vam poder sentir la Teresa Torres i la Iolanda Gatell explicant, la primera, una mica el mapa de la situació de les dones a l’àmbit de l’empresa, l’emprenedoria i concretament les TIC. La segona, ens va  explicar l’extraordinària trajectòria de la seva carrera empresarial i de la seva empresa, CTAIMA.

Segons la presentació de la Doctora en Administació i gestió d’empreses i professora de la URV, Teresa Torres, segons recents estadístiques, de cada 1000 dones, 4 treballen en el sector TIC, en relació amb els homes, que de cada 1000, hi treballen 20 al sector de les TIC. El 20% dels graduats en informàtica són dones i només el 9% de desenvolupadors Apps són dones, encara que hi ha una previsió de 5 milions de llocs de treball al sector App per l’any 2018.

Les dones emprenedores en el sector ciència i tecnologia  fluctuen del 5 al 15%, per tant es pot dir que hi ha una clara segregació en els sectors amb més potencial i més innovació.

Podeu veure la seva presentació aquí: Dones i TIC al món de l’empresa

Per la seva banda, la Iolanda Gatell va explicar com amb 27 anys va emprendre l’aventura emprenedora i empresarial en solitari i com davant de les enormes dificultats dels inicis va aconseguir remuntar la seva empresa fins 10 anys més tard, posicionar-se com a una consultora de primera línia en els àmbits de la qualitat, medi ambient, prevenció i últimament amb el desenvolupament de software a la mida de les necessitats dels seus clients.

Amb oficines a Tarragona i Madrid i presència a diferents països d’Europa, estan en creixement constant i els valors, reconeix la Iolanda Gatell són: esforç, integritat, vocació de servei, excel·lència i innovació.

Podeu veure la seva presentació aquí: CTAIMA_VALLS

Les fotos de la jornada:

Recordeu que les Jornades 2.0 continuen i que la nostra propera xerrada és: “Comunicació digital corporativa: Un correcte ús del Social Mèdia per a una comunicació efectiva”.

La xerrada serà el proper 19 de juny a les 19.30 h a l’Hotel Class de Valls i la ponent en aquesta ocasió és la professora d’estudis de comunicació de la URV, Assumpció Huertas. 

Nota: la foto de la sabata, estreta de la presentació de la Dra. Teresa Torres