Taula rodona sobre les noves formes de treballar a les Jornades 2.0

Dijous passat vam tenir l’oportunitat de escoltar diferents possibilitats de treballar a l’actualitat i conèixer experiències concretes  de Valls i comarca de la mà dels nostres ponents.

El Ricard Faura va començar la xerrada parlant dels canvis experimentats al món del treball i de quins són els reptes de futur i quines són les competències del treballador del segle XXI, entre les quals es troben les competències digitals, les llengües, el treball cooperatiu i per projectes, etc. També va comentar les exigències que aquest canvi representa per a les empreses i de l’impacte de la nostra  imatge digital que no és una altra cosa que una part més de la nostra identitat i que s’ha de cuidar molt en aquest món digital.

A continuació vam poder sentir les experiències de l’Elisenda Sánchez com a teletreballadora professional independent, els pros i contres de la feina feta des de casa i com els espais de Coworking l’han permès ampliar  el seu àmbit d’oportunitats laborals. El Jordi Massaguer, del Taller de Coworking de la Selva del Camp, en representació de la Laia Benaiges, coworker i responsable del nou espai de la Magrana a valls, ens va explicar el funcionament i activitats realitzades des d’aquests nous espais de treball i de com representen alternatives per a diferents tipus de professionals a la zona.

Finalment, el Jordi Flores va ampliar aquests nous àmbits laborals amb la  creixent presència de les ecoxarxes tant a Catalunya com a Espanya,  les cooperatives i la  moneda social, que formen part d’aquesta economia social, amb objectius, característiques  i funcionament diferenciats que volen apostar per a noves formes de fer i relacionar-se.

Agraïm a tots ells la seva participació. Així també, agraïm als nostres amfitrions, l’Hotel Class de Valls  i a tots els participants, per la seva presència a les nostres jornades.

Deixem a continuació dues de les presentacions i algunes fotos de la xerrada.

Ricard Faura: Valls_novembre_2014

Jordi Massaguer: taularodonavalls

Podeu llegir la notícia al Vallenc Digital

La propera i última xerrada del cicle de Jornades 2.0 serà dimecres 10 de desembre: Posa la teva botiga a Internet, amb l’Agustí López.

z