Fa alguns dies es va celebrar a Barcelona un debat amb el títol “TIC una gran oportunitat per a les persones amb Diversitat Funcional”. Més enllà de les reflexions que van aparèixer a la jornada, i pensant en la realitat del projecte Òmnia i sobretot dels punts que conec i que m’està tocant conèixer en les meves reunions de coordinació, la conclusió és que encara ens queda molt per fer en aquest sentit i que com d’altres vegades cal recollir l’experiència de moltes persones dinamitzadores en aquest àmbit.

Les mancances són moltes: els dinamitzadors no disposen d’una formació adequada i tampoc les sales estan preparades en la majoria de casos. Fora d’alguns punts que tenen alguns elements de maquinari i ajudes tècniques per millorar l’accessibilitat d’un dels 8 ordinadors de la sala, la resta ni tan sols tenen configurades les opcions d’accessibilitat de Windows o GNU/Linux, i el que és encara pitjor, moltes persones dinamitzadores no saben que disposen d’aquestes opcions. Cadascú s’ho fa com pot i intenta donar resposta a les necessitats que sorgeixen de forma més o menys encertada.

Seria interessant treballar en aquesta línia perquè la necessitat hi és: malalts mentals, discapacitats psíquics, i moltes persones amb diversitat funcional accedeixen al punt i hauríem de ser capaços d’oferir algunes respostes si volem que el projecte sigui coherent amb el seu nom. Obrir una línia de treball entre els dinamitzadors sobre temes d’accessibilitat al propi ordinador, als materials de consulta i suport als cursos, als espais webs de difusió… donaria qualitat a la nostra tasca i també a la del projecte.

Òmnia és tothom?

Aviat, quan el procés de coordinació s’engegui completament, iniciarem els espais de treball col•laboratiu entre les persones dinamitzadores, que independentment de com es diguin seran una oportunitat per compartir i construir coneixement, i penso que és bona proposta el treballar aquests temes. Potser llavors podrem començar a parlar d’un projecte per tots podent obrir la sala a multitud d’entitats i centres que treballen amb aquests col•lectius amb una millor i més adequada oferta d’activitats i recursos. Ja hi ha molts punts que treballen la Diversitat Funcional, com sempre, el coneixement hi és però s’ha d’organitzar i compartir. Comencem?

Gabriel González.
TTO Barcelona


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: