Hola a tothom!

Finalment us puc fer arribar el traspàs de la jornada del dia 20 de març al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa. Com molts de vosaltres sabeu, es va presentar l’aula accessible que s’ha muntat en aquest centre.

De fet, l’aposta per l’accessibilitat no és només en aquesta aula sinó que s’han tingut en compte criteris d’accessibilitat en el mobiliari, senyalitzacions i espais comuns del centre, sistemes de difusió de la informació i de sonorització de les aules de conferències.

La jornada va començar amb una introducció per part de la Carol Villanova (villanovamc@diba.cat), responsable del centre, que va justificar l’aposta de l’ajuntament de Masquefa en la construcció d’aquest centre que està equipat perquè les TIC estiguin realment a l’abast de tothom.

Després va ser la Imma Alemany de Fundació Desenvolupament Comunitari  , la que va introduir el tema de la Discapacitat mitjançant una revisió del concepte i la classificació actual de les diferents discapacitats, parlant a més a més dels criteris que s’havien tingut en compte en la supervisió de la construcció del centre.

Més tard i ja entrant pròpiament en els recursos i ajudes tècniques implementades, van ser el Borja Romero (borja@bj-adaptaciones.com) de BJ ADAPTACIONES i el Ricard Salgado (rst@once.es) de l’ONCE que van fer una magnífica exposició, primer general sobre una presentació de les diferents ajudes tècniques que milloren l’accés al PC i després in situ, a la pròpia aula a on vam poder veure en funcionament diferents eines com: ampliadors, lectors de veu, polsadors, joysticks, teclats adaptats, pantalles sensibles, programari per treballar activitats causa-efecte i moltes més coses.

Us facilito una gravació en vídeo d’alguns moments de la jornada (està pràcticament sencera.

Video thumbnail. Click to play.
Video thumbnail. Click to play.

Gabriel González.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce