El treball amb els blocs en els Punts Òmnia:

Tens un bloc? Disposes d’un espai virtual on deixar comentaris, notícies, reflexions, imatges, enllaços… sempre que vulguis? Doncs estàs praticant el blogging! Una nova disciplina que cada vegada està guanyant més adeptes entre els i les membres de la xarxa Òmnia.

A continuació, trobaràs els beneficis de practicar el blogging al teu Punt Òmnia:

–    Blogging és visualitzar: amb el bloc donem a conèixer les accions, programes i persones (el nostre dia a dia) al Punt Òmnia,. Cal recordar que la xarxa és una finestra oberta al món i… “si no estàs a la xarxa no existeixes”!

http://lasalut.wordpress.com/

–    Blogging és compartir: el bloc socialitza tot allò hi publiquem en forma d’articles, enllaços, imatges, presentacions…  Ja no és millor qui  més sap i coneix sinó qui té el poder de la informació i sap compartir-la i socialitzar-la per sumar esforços. Les activitats, organització, recursos del teu Punt Òmnia seran molts útils i interessant per a la resta (i viceversa)!

http://omniasolsona.blogspot.com/

– Blogging és participar: el blogging el pot practicar persones de totes les edats, procedències, interessos… i apte per a tots els nivells.
Les persones participants podran participar del seu Punt Òmnia comentant articles publicats, valorar públicament els tallers, grups, accés lliure del Punt Òmnia. També iniciar-se en la web 2.0 fomentant l’intercanvi de comentaris entre les persones participants del teu Punt Òmnia i altres (que és el pas previ a la creació d’una comunitat virtual de participants Òmnia).
Les persones dinamitzadores comentar les activitats, recursos, materials d’altres Punt Òmnia i d’altres entitats i recursos del teu teritori o àmbit de treball. D’aquesta manera, fomentem sinèrgies de treball col•laboratives i potenciem el treball en xarxa.

http://xarxa-omnia.org/barpro/

– Blogging com a metodologia: practicar el blogging a la feina implica introduir nous hàbits de treball per a les persones dinamitzadores (treballar directament amb el bloc i socialitzar el que es fa) i noves dinàmiques al Punt Òmnia amb les persones participants (consultar el bloc a l’inici dels tallers per conèixer les dinàmiques). Aquests nous hàbits professionals ens permeten ales persones dinamitzadores estalviar temps i guanyar eficiència. (les activitats i rapport del Punt estan sempre disponibles).

http://omniaig.wordpress.com/participants/

–    Blogging com a recurs didàctic: Blogging a totes hores i activitats del Punt Òmnia. El bloc permet deixar de repartir les activitats en paper, desar-les al disc dur, en memòries externes… la programació ja no la tenim als disc dur dels ordenadors del Punt sinó que està on line. El blogging permet a les persones participants del Punt Òmnia seguir les activitats i consultar els recursos fora de l’aula, repetir-les a casa, a la biblioteca, al centre cívic… des de qualsevol lloc amb connexió a internet es pot mantenir el vincle amb el Punt Òmnia. L’aula ja no té barreres físiques fer més accessible (per exemple, si una persona està malalta i no pot venir al taller, recursos educatius per infants, etcètera).
http://omniaescodines.blogspot.com/


–    Blogging és lideratge:
si aconseguim que el nostre bloc esdevingui un espai útil per al nostre territori, tan pels veïns i veïnes com per les entitats i recursos, el bloc s’haurà convertit en referent. I ser referent és sinònim de qualitat i prestigi.

http://www.blogsvilafranca.org/

–    Blogging és empoderar: blogging és divertit i gratificant des del primer dia ja que ajuda a millorar l’autoestima d’aquelles persones que tenen molt per explicar. Segur que molts dels i les nostres participants s’engresquen i volen cerar el seu bloc amb l’objectiu de compartir un hobbie, reinvindicar alguna cosa, donar oponió… el bloc del Punt Òmnia pot donar a conèixer totes aquestes iniciatives a través d’una mapa de blogs o blogroll. Més enllà de l’esfera individual, cal tenir present el valor socialitzador de l’eina. El bloc pot ser creat per una o vàries persones que estableixen dinàmiques de grup col•laboratives, de mediació, de compromís…
Crear i mantenir un bloc és ràpid, molt més senzill que un editor de textos, no són necessaris coneixement de programació i autogestionables (no dependem de ningú).

http://canals-akwaba.org/conectajove/
–    Blogging és dinamisme:
practicar el blogging significa estar despert, atent a l’entorn, actiu… el bloc cal que sigui sempre atractiu (ja sigui pel continent o pel contingut) i evitar caure en rutines.  Blogging és innovació i acció.

http://omnia-blanes.blogspot.com/

Estàs preparada o preparat per provar i gaudir de l’experiència? Si t’enganxes al blogging no dubtis en fer-nos-ho saber, et volem conèixer!

Anna Rosinés Pons, TTO Barcelona


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce