Des de fa prop de 6 anys, la Fundació Ciutat de Viladecans edita a la xarxa la revista XPLAI, una revista digital feta pels usuaris del diferents telecentres del poble i a on col·laboren també els assistents del punt Òmnia.

La Vanessa Oncalà, dinamitzadora del projecte ens explica com funciona aquesta iniciativa.

“Els començaments de la revista XPLAI van tenir lloc l’any 2003 i es va començar només per fer una revista de caràcter anual on hi participessin persones del punt Òmnia de l’auditori Pau Picasso.

Més endavant, amb la creació dels nous punts d’accés a Internet també es va anar incrementant la participació en la revista. Actualment, fem una revista cada trimestre, que compta amb la participació dels alumnes dels 5 punts d’accés a Internet.

El que escriuen els nostres alumnes a la revista són articles d’opinió lliure dels temes que ells vulguin, normalment tracten temes d’actualitat i quan no estan massa inspirats, agafen el tema de l’estació en la que estan: tardor, primavera… Quan ja han fet l’article, que es fa com un exercici de classe, a continuació l’han d’enviar per mail al dinamitzador o coordinador dels punts i aquí és on jo m’encarrego de veure: formats, si han tret bé les faltes ortogràfiques, etcétera i col·loco els articles.”

L’últim exemplar, el número 13, parla sobre la mort de Pepe Rubianes, la violència, les eleccions a Galícia i Euskadi… un autèntic mosaic de la realitat humana del punt Òmnia.

Per accedir a les revistes en format PDF que s’han publicat fins ara, podeu clicar en la següent adreça:
http://www.xplai-viladecans.cat/index.php?id=68

Vanessa Oncalà (dinamitzadora Viladecans)
Gabriel González (TTO Baix Llobregat)


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce