Francis Zanuy Martin

Entitat que representa: Ajuntament de Sabadell (Cap de Secció de Formació)
Punt Òmnia: Vapor Llonch
Anys a la Xarxa Òmnia: Des de 2001.

Com a responsable , què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
A Vapor LLonch el fet de tenir entre els nostres serveis un PO enriqueix directament el nostre ventall de serveis , feia temps que ja treballàvem en el camp de l’alfabetització digital però ho fèiem des d’un punt de vista transversal en els diferents projectes de formació que desenvolupàvem. El projecte PO ens ha permès tenir en les nostres instal.laccions un espai únicament dedicat a combatre l’esqueltxa digital, on els participants puguin rebre, informació, orientació, formació, autoformació, possibilitat de fer un ús lliure del maquinari i recursos, espai on té cabuda tothom independentment dels seus coneixements inicials i de la seva situació laboral.
És un espai flexible on dissenyem la  programació en funció de  les necessitats expressades pels usuaris i detectades pels tècnics. En aquest moment ens trobem en un moment d’elevada demanda de serveis produïda per la cojuntura econòmica i els elevats índexs d’atur, que ens han conduit a incrementar l’oferta del servei Òmnia, concretament obrim el nostre servei de 9.00 del matí a 21.00 hores de la tarda de dillluns a divendres.
Òmnia aporta a la nostra entitat la possibilitat de mitjançant la formació apropar a un gran volum de persones a les noves tecnologies, tant des del punt de vista personal com del punt de vista professional, Òmnia Vapor LLonch ajuda a les persones a millorar les seves competències professionals i per tant la seva ocupabilitat , és a dir, les seves possibilitats de trobar feina o si ja la té , millorar les seves possibilitats de promocionar.

Com va néixer la voluntat de tenir un PO?
Des de l’Ajuntament de Sabadell i concretament des del nostre servei  Treball, Formació , Innovació i Indústria, feia temps que manteníem la intenció d’habilitar un espai dedicat exclusivament a les noves tecnologies, tant aviat vam conèixer el projecte el vam sol.licitar doncs quadrava exactament amb el que volíem oferir als ciutadans.

I per acabar , com valoren que Òmnia faci 10 anys?
De forma molt positiva, als nostre Òmnia treballem tant per les persones directament ,com pels diferents projecte de formació, orientació i treball que desenvolupem al nostre servei, és a dir, orientem i formem a d’altres tècnics pq aportin els seus coneixements als seus usuaris, aconseguint així un important efecte multiplicador de la nostra activitat.
La valoració és força positiva tant pels usuaris, clients últims de la nostra activitat , com per la comunitat de tècnics i experts que treballem dia a dia i que també aprenem. La màxima del nostre PO és adaptar la nostra oferta a les necessitats del clients, tenint en compte tots els nivells de formació possibles des de l’inicial al més alt.

Francina Vilaseca LLorens

Entitat que representa: Casal Cívic Sant Vicenç dels Horts
Punt Òmnia: Punt Òmnia Sant Vicenç dels Horts
Anys a la Xarxa Òmnia: 2 anys

Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
El Punt Òmnia és un programa integrat en el funcionament diari del Casal Cívic, i això fa que persones que participen en altres activitats físiques puguin estar interessades en aprendre a fer funcionar un ordinador i llavors participin en aquest programa i altres persones que han sentit a parlar del Punt Òmnia i es preguntin, què és? i al participar després vegin que en el Casal si fan altres activitats i llavors participin d’elles. S’ha de dir que és un projecte dinàmic i molt ric i fa que la gent si senti molt agust i continuïn participant, li donen vida.

Com va néixer la voluntat de tenir un PO?
L’equipament fa tres anys que es va obrir i després d’un temps des de la Secretària d’acció ciutadana, hem van comentar que tindríem en l’equipament un punt Òmnia.

I per acabar, com valoren que Òmnia faci 10 anys?
Quan un projecte porta deu anys de funcionament vol dir alguna cosa. Que hi ha hagut tot un equip de professionals que han estat treballant i vetllant perquè fos un projecte que arribés al màxim de gent possible i que per tant, ara implantat el que s’ha de fer es continuar, perquè perduri com a mínim 10 anys més.

Noemí Espinosa

Estudis: Diplomada en Educació Social.
Anys en el Projecte: Fa més de 7 anys que formo part d’aquest Projecte, amb algunes intermitències i assumint rols diferenciats. La meva trajectòria va començar amb la dinamització d’un Punt Òmnia, ubicat a l’Hospitalet del Llobregat, el meu poble. 😉
Posteriorment vaig incorporar-me a l’equip de coordinació Òmnia de Fundació Catalana de l’Esplai i evolucionant fins a convertir-me en membre de l’equip de la Oficina de Dinamització Comunitària de la Xarxa Òmnia!!
Tot un repte poder gaudir del Projecte amb treballs diferents però sempre formant part de les persones que, d’una manera o d’una altra, fan gran el resultat i el desenvolupament social i comunitari d’aquest Projecte!

Càrrec o responsabilitat en l’ODC: A l’ODC tinc la missió d’establir un adequat i cada vegada més profitós canal de comunicació bidireccional entre totes les persones que fan possible la millora d’Òmnia en el seu dia a dia al territori (mitjançant el correu oficina.dinamitzacio@xarxa-omnia.org), atenent les propostes, millores, aportacions i intentant donar-les sortida!!
Treballar en equip per obtenir cada vegada més la presència i identitat digital de la Xarxa Òmnia a través de la seva dinamització, treball en xarxa i col·laboratiu, coordinació, participació i comunicació… són unes de les meves fites més importants…

Què destacaries de la teva feina dins l’ODC? Dins la feina que desenvolupo a la Oficina de Dinamització Comunitària, podria destacar el treball pedagògic i metodològic que s’està portant a terme dins les dependències de la DGACO, en la feina directe i diària realitzada amb el seu equip tècnic, generant unes sinèrgies i uns canals de comunicació, informació i relació adequats per tal de treballar conjuntament per la visibilitat del Projecte en el territori i el reconeixement de les persones que el dinamitzen i hi treballen, així com la qualitat del treball que s’està portant a terme des dels Punts Òmnia.
És important treballar per tal que la millora de la qualitat, la projecció i la incidència social i comunitària del Projecte pugui traspassar i difondre’s a la Xarxa, convertint-la en un referent… Es tracta d’una comunitat de persones que faciliten la inclusió digital tenint les TIC com a instrument indispensable i que facilita, per la seva virtualitat i la seva manca de fronteres una oportunitat única de millorar dia a dia en el reconeixement del treball que es realitza a cadascun dels seus Punts Òmnia per part de les seves persones dinamitzadores… i això és el que intento treballar dia a dia!!!

Què ressaltaries del projecte? La seva vessant d’intervenció social i comunitària mitjançant les TIC per a mi és el pilar fonamental del Projecte. Òmnia té vida, és dinàmic i la seva repercussió i incidència en un territori i amb uns col·lectius determinats determina l’absència de fronteres en el desenvolupament integral de les persones.
Això repercuteix en la regeneració, evolució i millora constant de les seves accions, dels seus resultats i de la facilitació del desenvolupament constant de la ciutadania… com comento sempre, és important i molt molt satisfactori treballar-hi amb les persones i participar dels seus canvis i evolució humana, social i col·laborant-hi d’una manera o d’altra amb la nostra intervenció…

Quin significat té per tu el 10è aniversari d’Òmnia? Que Òmnia arribi als 10 anys em fa especial satisfacció pel fet de considerar-ho un projecte consolidat, amb unes arrels fortes i en continua evolució…
Encara hi ha moltes coses a fer, millorant dia a dia la seva dinàmica, treballant tots plegats amb un objectiu comú, establint sinèrgies en el treball en xarxa, creant comunitat de persones, enfortint la seva identitat digital, convertint-la en referent d’un projecte amb una vessant social i comunitària molt consolidada…
A aquests 10 anys d’història s’ha treballat moltíssim per aconseguir arribar al punt on ens trobem, continuem innovant, projectant, reconeixent… per tal que d’aquí a 10 anys més puguem celebrar el seu 20è aniversari!!!!

Ens veiem per la Xarxa!!


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: