Des de fa un temps en Carles Fuxet fa curts al punt Òmnia de Torredembarra. La idea va sorgir a partir de que els participants en els tallers del Punt, volien expressar d’una forma més oberta i visual, tot allò que se’ls hi passa pel cap. Comentar i/o debatre les noticies que hi ha al seu voltant, però tot fent-t’ho d’una forma personal, diferent i divertida. En Carles ens explica la seva experiencia.

“Els tallers “socio-digitals” han volgut ser l’eina per a poder assolir aquest objectiu, a l’hora de permetre, formar i créixer a les persones que en formen part.


El primer pas per poder començar va ser tindre molt clar, en quins formats podíem treballar (captures de mòbil, càmeres de vídeo digital, webcam…) i amb quins recursos tècnics externs podríem comptar.
Després també calia buscar una idea per treballar-la en comú i fer un guió bàsic. Si, bàsic, ja que deixar pas a la improvisació en aquests nivells pot resultar una experiència d’allò més enriquidora. De fet, els arguments sols tenien una premisa, que fos alguna noticia curiosa o que realment els hagués impactat.
Així doncs, podem votar i decidir el tema sobre el que parlarem i a partir d’aquí, podem utilitzar l’open office per redactar el guió bàsic. També aprofitem per aprofundir en el seu coneixement i domini.

La següent fase és la gravació i per això, d’entrada hem fet un curs de radio per parlar en públic sense por. En aquest punt varem poder gaudir de la col•laboració de l’emissora local de ràdio.
Així doncs, després de gravar el contingut del vídeo, varem sobreposar un altre cop les veus sobre el mateix i varem aprendre a utilitzar el “Pro Show Gold” programa d’edició molt bàsic però de fàcil utilització per a tothom i també el “Pinnacle Studio”.

Aquests primers han resultat proves molt curioses que ens permetran a partir de setembre/octubre intentar crear un canal propi a través d’Internet on, poder penjar altres curts i gravacions sobre diferents aspectes que ens interessen o estan passant properes a nosaltres.”

Carles Fuxet, Punt Òmnia de Torredembarra
Míriam Garcia, TTO Tarragona i Terres de L’Ebre


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce