Òmnia significa TOT i pertànyer a la xarxa Òmnia vol dir participar d’aquest tot. Però… tot és molt, no? Què significa?

Òmnia és un projecte d’accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació-TIC que té per objectiu evitar la fractura digital i possibilitar, amb la participació de totes i tots, la construcció i millora de la pròpia comunitat. Però… quin és el valor afegit de ser Òmnia?

Cada Punt Òmnia està ubicat en un context social particular, i treballa amb unes línies metodològiques i projectes que intenten donar resposta a les necessitats dins d’aquest context.

La xarxa permet compartir i conèixer recursos i experiències innovadores, així com creatives d’altres Punts Òmnia que, tal vegada, les podem adaptar a la nostre realitat.

Pertànyer a Òmnia també significa participar d’un projecte social d’àmbit nacional de la Generalitat amb 10 anys d’història amb més de 123 PO distribuits per tota la geografia catalana. Fet que li dóna una diversitat i riquessa d’experiències i formes polièdriques en el seu treball per a la inclusió de les TIC amb la ciutadania.

Un projecte dotat amb recursos funcionals, materials i econòmics que la Direcció General d’Acció Comunitària-DGACO destina per desenvolupar els tres eixos del projecte i dotar-lo d’una estructura de funcionament i projecció en el territori.

I 10 anys donen per molt… Actualment, Òmnia és un projecte consolidat i referent a Catalunya i amb identitat pròpia ja que s’ha mantingut fidel als seus objectius i línies d’intervenció formació, inserció sòcio-laboral i desenvolupament comunitari. La transversalitat d’aquestes línies de treball és un altre valor afegit del projecte ja que les intervencions plantejades treballen la globalitat de la persona i la comunitat, fomentant l’autonomia i empoderament de la ciutadania.

Òmnia

A més, els Punts Òmnia compten amb un conjunt de serveis de suport tècnic de l’Oficina Tècnica (OT) i el suport pedagògic i metodològic de l’Oficina de Dinamització Comunitària (ODC) que vetllen pel bon funcionament de la Xarxa.

Treballar amb les Noves Tecnologies significa estar al dia i els Punts Òmnia són recursos vius, atents als constants canvis i noves necessitats. Dinamitzar un Punt Òmnia és una oportunitat de promoció professional i personal ja que l’aprenentatge i creació és constant. Per això, el projecte aposta decisivament per subvencionar la formació de les persones dinamitzadores (Formació Inicial i Curs d’extensió universitària) i la possibilitat d’accedir al Màster en dinamització de la Societat de la Informació i el Coneixement de la UOC-STSI per tal de consolidar el seu perfil professional.

Òmnia també és un xarxa que ofereix als i les seves professionals l’oportunitat d’establir sinèrgies de col•laboració i treball conjunt entre els punts. Seguint la línia d’innovació, enguany s’ha obert una comunitat virtual Òmnia, un espai de debat, creació de coneixement i intercanvi d’experiències i recursos oberta a tots i totes les professionals d’Òmnia.

…i moltes coses més que contribueixen a donar sentit, contingut i identitat a L’ÒMNIA, un TOT per TOTHOM .

Anna Rosinés Pons
Tècnica Territorial Òmnia (vegueria Barcelona)


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce