El Punt Òmnia Pla del Remei, com d’altres espais amb les mateixes característiques, depèn de l’associació de veïns del barri. Les persones que formen part d’aquesta entitat han cregut i han apostat molt pel Punt Òmnia, la qual cosa ha propiciat que aquest espai hagi esdevingut lloc de referència veïnal. Si a aquest context hi afegim que el punt està ubicat a una Mancomunitat d’Habitatges Socials on durant els últims anys hi ha hagut un moviment de persones molt continuat, aquest esdevé un espai on tard o d’hora hi arriben molts dels veïns i moltes de les veïnes que “aterren” al barri.

Com s’ha dit, aquesta intenció per part de l’associació de veïns de donar a conèixer el Punt Òmnia fa que a l’hora de programar activitats o projectes sempre es tingui en compte, així i com, a les persones que normalment hi participen. Això ha estat possible gràcies a una trajectòria de participació i de col•laboració mútua que s’ha visualitzat a l’hora de celebrar festes, muntar tallers formatius, intercanviar informació i establint una comunicació a totes bandes. Possiblement, la voluntat de voler conèixer i establir un treball entre les diferents entitats i l’administració (donat que estem immersos en un procés de Pla de Barris on, per un temps relativament curt, per part de les administracions s’ha incrementat els serveis socials així i com les activitats lúdiques, festives i culturals…) també ha contribuït a donar a conèixer un espai relativament nou al barri (el Punt Òmnia pla del Remei s’inaugurà el gener del 2008).

Sigui com sigui, el treball comunitari que s’està duent a terme des del Punt Òmnia consisteix en intentar respondre sempre a les demandes generades des de la comunitat veïnal. Per aquesta raó, l’activitat és totalment dinàmica i gens fàcil de preveure. Les famílies del barri acudeixen al punt per motius tan diversos que es fa difícil explicar totes les seves demandes. En tot cas, el què es pretén és acompanyar en tot allò que sigui possible i, si es pot, ajudar a solucionar qualsevol tipus de dificultat existent.

Assumpta Ordeig, dinamitzadora punt Pla del Remei de Vic

Núria Perpinyà, TTO Catalunya Central

remei


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce