…i la Xarxa Òmnia va ser-hi per ser finalista gràcies al suport popular que va rebre, per tenir un bloc que parla sobre el dia a dia del treball metodològic que desenvolupen les persones dinamitzadores en els 123 Punts Òmnia i per estar escrit en llengua catalana.

El Divendres 2 d’octubre a Vic, ciutat Òmnia amb els Punts de Palau Bojons i Pla del Remei, l’equip de l’ODC va assistir a la resolució i entrega dels 8 guardons més 2 reconeixements.

Durant la jornada es va poder comprovar la riquesa del nostre país en la procreació de blocs i blogosferes de qualitat tant a nivell de continguts com de disseny per ser presents a la Xarxa.

Entre les persones encarregades de la seva dinamització-gestió-coordinació…una reflexió o afirmació comuna “…no sabem molt tècnicament però amb el bloc ens defensem prou bé…” , situació que convida a veure com els continguts, el treball en xarxa o col·laboratiu, està per sobre de les eines tecnològiques.

Guanyadors premis blocs de Catalunya 2009

L’entrega dels Premis Blocs de Catalunya significa el reconeixement a l’activitat creadora, investigadora, de reflexió….i així fins a més de 600 propostes de blocs de persones de parla catalana que plantegen temàtiques diferents cada dia a la Xarxa.

Un moment per compartir i gaudir d’aquesta riquesa gràcies a la metodologia dels blocs, una eina senzilla però extremadament visual que permet a la ciutadania i col·lectius tenir una presència a la xarxa de manera autònoma i propera.

I el bloc, “Una finestra oberta a la Xarxa Òmnia” va participar i viure aquest esdeveniment, ha estat un moment importat pel fet de ser finalista, que ja és tot un reconeixement a la xarxa social que representa i, és la mostra de que Òmnia sigui coneguda i reconeguda arreu de Catalunya com a Xarxa de Punts que treballen per fer arribar les TIC a tota la ciutadania amb una metodologia basada en el treball de les persones dinamitzadores en els Punts Òmnia.

Tot plegat, posant la tecnologia, en aquest cas el bloc, al servei del projecte i no al revés com moltes vegades caiem en l’error de cometre….i explicant el dia a dia de la Xarxa Òmnia, els seus racons, la seva gent i pensaments, reflexions…

Des de l’ODC i el bloc “Una finestra oberta a la Xarxa Òmnia” felicitem i convidem a visitar els blocs amics i guanyadors:

Gestió del coneixement que representa l’aposta per la professionalitat del Departament de Justícia a través del programa Compartim i que ha estat font d’inspiració del treball de l’ODC; La volta dels 25 (Marc Serena) ; Altres Barcelones (Dani Cortijo) ; Educació emocional, una filosofia de vida ; UMTSForum.net (Laureà Folch) ; Tens un racó dalt del món (J.M. Tibau); Construïnt sinergies (Raül Romeva) i Les TIC i la discapacitat

Destacar també els dos reconeixements, el primer a Jil Van Eyle i la filosofia del “teaming” i el segon, al projecte de cooperació Somriures de Bombai

L’acte d’entrega dels Premis es pot veure a http://www.premisblocs.cat

Per la nostra part, seguim treballant per tornar a ser-hi per descobrir nous reptes i el camí ple d’oportunitats que encara ens que per recorrer i també, esperar que moltes més persones dinamitzadores entrin, descobreixin i experimentin amb la metodologia dels blocs i desitgem, poder ser molt més blocs de la Xarxa Òmnia en properes edicions 😉

Cesk Gasulla Ramon

Equip de l’ODC de la Xarxa Òmnia


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce