Els Punts Òmnia de Molins i Cerdanyola estan ubicats als centres cívics dels barris de Molins i Cerdanyola de Mataró (Maresme). Les seves dinamitzadores, la Fadwa (Punt Òmnia Molins) i l’Elvira (punt Òmnia Cerdanyola) treballen constantment de forma coordinada i col•laborativa, fent dels dos punts una identitat única com a Xarxa Òmnia a Mataró.

Quina és la clau de l’èxit? Diàriament, treballen en projectes i accions conjuntes en els que les persones participants dels dos punts hi participen conjuntament i per un objectiu comú. Es tracta de projectes de desenvolupament comunitari (anomenats +Òmnia) amb el suport de les noves tecnologies, els quals han tingut gran acollida i suport entre els i les usuàries i l’adminitració local.

Actualment, treballen en els següents projectes:

o VolÒmnia: Es tracta d’un projecte de voluntariat basat en l’aprenetatge i servei (APS). En finalitzar els itineraris i propostes formatives dels punts hi ha usuaris/es que expressen la voluntat de continuar participant a l’Òmnia. A partir d’aquí, es creen els grups de voluntàris/es, que actualment compta amb 8 persones. La primera fase, consisteix en la formació de les persones voluntàries per, després, donar suport als diferents tallers d’alfabetització digital.

o Òmnia al forn: és un taller de cuina especial; cada setmana una parella de participants ensenyen una recepta de cuina a la resta del grup mentre els fan fotografies del procés d’elaboració. La següent fase (en la que estan treballant) és l’edició del material: receptari decuina amb el processador de textos, presentacions…

o Guies turístiques de Mataró: acció que té per objectiu que veïns/es del municipi donin a conèixer la ciutat des del seu punt de vista i les seves experiències a tothom. Durant el darrer curs han estat gravant i fotografiant diferents recorreguts de la vil•la i ara, també n’estan editant els materials.

Tots els projectes són viables gràcies a les bones sinèrgies de treball en xarxa entre les dues dinamitzadores dels punts Òmnia de Mataró.

Elvira Mora. Punt Òmnia Cerdanyola.
Fadwa El Harrak. Punt Òmnia Molins.
Anna Rosinés Pons. Tècnica territorial Òmnia Barcelona.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce