Per tenir èxit en la difícil tasca de buscar feina cada cop és més imprescindible dominar les noves tecnologies així com fer un currículum correctament o saber com plantejar una entrevista de feina, entre altres qüestions.

El punt Òmnia de Blanes ofereix des del passat mes de setembre un taller adreçat a persones que estan amb situació d’atur i que no han utilitzat mai un ordinador. Aquesta iniciativa neix del treball conjunt entre l’ajuntament de Blanes i el Punt Òmnia i ens mostra un cop més la importància del treball en xarxa.

En Jose, el dinamitzador del punt en explica en que consisteix el taller:

L’objectiu del taller de “Conèixer l’Ordinador” per aquest trimestre és fer una formació en exclusiva per a persones en situació d’atur i amb pocs o cap coneixements d’informàtica.

Per fer-ho, aprofitem un taller que tenim en marxa des de l’obertura del punt, el d’iniciació i coneixement bàsic del funcionament de l’ordinador i els processadors de textos. Aquest taller s’ha adaptat, tot i que amb pocs canvis, per orientar-lo cap a la inserció socio-laboral.

Per realitzar-lo ens hem posat en contacte amb l’Ajuntament de Blanes, concretament amb l’àrea de Promoció Econòmica, que s’ha ofert a fer la selecció de persones a través del seu servei IPI (Itineraris Personalitzats d’Inserció). Els tècnics d’orientació laboral han preparat una llista de persones interessades en realitzar aquest taller per iniciar-se en les TIC i que, preferiblement, compleixen el perfil requerit de persona aturada de llarga durada amb risc d’exclusió social.


El taller fa ja un mes que està en marxa i de moment està donant bons resultats. El grup de mica en mica es va cohesionant i avança en el coneixement d’aquesta nova eina que és l’ordinador. En breu començarem a tractar el tema de processadors de textos i, a l’hora que coneixen aquestes aplicacions, veurem els seus usos en la edició d’un currículum vitae o en la preparació d’una carta de presentació. Així com també esperem veure les opcions que Internet ens ofereix que realitzar aquestes tasques.

Crec que és una bona manera d’aprofitar les sinergies que, durant aquests gairebé tres anys, el Punt Òmnia a desenvolupat en temes de formació de les TIC, orientant-les d’una manera senzilla a la inserció laboral sense perdre de vista les tasques socials que ens son pròpies. A l’hora que iniciem un contacte i un treball en comú amb l’Ajuntament de Blanes del que estem molts satisfets i amb els que esperem continuar col•laborant.

Jose Navarro dinamitzador PO Blanes
Núria Perpinyà TTO Girona-Catalunya Central


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce