La vegueria de l’Alt Pirineu i Aran formada per les comarques de L’ Alt Urgell, El Pallars Jussà, El Pallars Sobirà, la Cerdanya , l’ Alta Ribagorça i la Vall d’Aran consta actualment de dos punts pertinents a la Xarxa Òmnia. Un Punt Òmnia a La Seu d’ Urgell capital de comarca de l’Alt Urgell i l’altre Punt Òmnia a la població d’Isona Concà Dellà, a la comarca del Pallars Jussà.

Si bé la diferència entre un municipi i l’altre en quan a nombre d’habitants és d’uns 11.000, comptabilitzant uns 1.100 habitants a Isona i Conca Dellà i uns 13.000 habitants a la Seu ,sí que hi ha una particularitat que comparteixen els dos punts, l’àmbit rural en el que estan situats.

Afortunadament les TIC ja no son desconegudes per tots aquells que vivim lluny de les grans ciutats però si que hi ha una part de població, sobretot adults i gent gran, que necessita una gran dosis d’aprenentatge i recolzament per utilitzar de forma segura, eficaç i amb confiança les eines que ens ofereixen les noves tecnologies.

Aprenentatge, confiança, recolzament, suport, comoditat, referent, educació,…, son paraules que perfectament descriuen els dos punts Òmnies del que avui faig esment.

El Punt Òmnia de la Seu, obert des de l’any 2001, destaca per la proximitat de la dinamitzadora envers els usuaris. El Perfil d’Educadora Social de l’Ester fa que tingui una especial sensibilitat envers el tracte i el suport que dóna en els usuaris i, aquesta realitat, marca la diferència respecte els altres dos punts TIC que hi ha a la Seu. Com ella mateixa diu “la comoditat en la que es senten els usuaris en el punt fa que l’ambient en el punt sigui molt positiu”.


El Punt Òmnia d’Isona Conca Dellà
te una curta trajectòria ja que es va obrir el passat mes de febrer. En aquest curt temps ja ha esdevingut un referent TIC en el territori i les llistes d’espera per a formar-se son extenses. La Núria, la dinamitzadora, és una persona coneguda en el poble i, aquest fet, sumat a la seva voluntat per promocionar i potenciar l’ús del punt han estat les claus de l’èxit.

No voldria acabar sense felicitar a les dinamitzadores que fan possible els bons resultats dels punts i encoratjar-les a seguir innovant i treballant per Òmnia.

Núria Perpinyà

Tècnica Territorial Òmnia


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce