La vegueria de Barcelona compta amb  60 punts Òmnia, per tant, és el territori amb major concentració de punts distribuits en 6 comarques:  Alt Penedès (1), Baix Llobregat (12), Vallès Occidental (14), Vallès Oriental (2), Maresme (2), i Barcelonès (27). La zona del Barcelonès Nord comprèn el municipis de Sant Adrià de Besós i Badalona, amb la presència de 7 punts Òmnia (2 i 5 punts respectivament).

Ens hi acostem?


SANT ADRIÀ DE BESÓS:

Els punts Òmnia de Sant Adrià de Besós estan ubicats al barri de La Mina, separat geogràficament pel riu Besós de la resta de vil•la.

–    Punt Òmnia Grupo Unión (1999): es tracta d’una entitat i punt Òmnia històrics i referents i al barri de La Mina. Realitzen tallers d’alfabetització digital per a persones adultes, Espai d’Activitat PREJU per destinataris menors de 12 anys , Espai Obert per destinataris majors de 16 anys, cessió d’espai i treball en xarxa amb els recursos laboral del territori (Movida, Club de feina, Alfa costura…), espai obert per a persones adultes… El dinamitzador i dinamitzadora del punt també porten el portal del barri Desdelamina.net (renovat actualment) i el manteniment dels diferents espais virtuals:

http://www.flickr.com/photos/desdelamina
http://www.youtube.com/desdelamina
grup al facebook del punt Òmnia


–    Punt Òmnia Centro Cultural Gitano La Mina (2007): Es tracta d’un punt Òmnia molt jove que està gestionat per l’associació Centro cultural Gitano La Mina, que com a objectiu la defensa, revalorització i integració de la cultura gitana. El treball en xarxa amb les entitats i recursos del barri i les accions d’orientació i inserció laboral en són les principals característiques. Alguns exemple: Ludoteca Toc-Toc (Consorci La Mina; jocs educatius per infants entre 5 i 12 anys); DMoto, DMoto Bici i DMoto Tastet (Casal dels infants del Raval; realitzen accions formatives amb joves dels recursos laborals i prelaborals); DDones (Casal dels Infants del Raval; treballen la recerca de feina i navegació amb les noies que estan realitzant el curs de monitores de lleure), espais per a recursos laborals d’adults (Surt, Situat i Prepara’t a la feina…)…

BADALONA:

La xarxa de punts Òmnia de Badalona consta de 5 punts distribuïts en diferents barris:


BARRI DE POMAR:
–    Punt Òmnia Pomar
(1999): Realitzen tallers formatius i monogràfics temàtics sobre noves tecnologies per a persones adultes. També hi participa un grup de gent gran (majors de 65 anys) i un grup de dones. En la línia laboral, Col·laboren amb el programa Aprendre a aprendre a més d’oferir un espai laboral per a persones que no poden encabir-se al programa. Cal destacar la participació del punt en les activitats comunitàries organitzades per les entitats del barri.


BARRI DE BACHS-BUFALÀ:
–    Punt Òmnia Bachs Bufalà
(2001): L’associació de veïns i veïnes Bachs Bufalà n’és l’entitat gestora. El punt està especialitzat en la línia formativa, amb una gran oferta de tallers d’lafabetització digital dirigits a persones adultes. Col•laborem amb l’Institut municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona (IMPO) i le’quip de serveis socials del territroi donant suport en els programes d’inserció i orientació laboral. 


BARRI DE MONTIGALÀ:
–    Punt Òmnia Montigalà
(2001): Gestionat per l’associació de veïns i veïnes Montigalà la seva activitat es centra en la línia formativa realitzant diversos tallers d’alfabetització per a persones adultes i al col•lectiu ACAM (salut mental). També tenen espais de lliure accés per a infants.


BARRI DE SANT ROC:
–    Punt Òmnia Sant Roc
(2001): Gestionat per Eulen i l’Associació de veïns i veïnes de Sant Roc. El punt està obert 12 hores al dia de dilluns a divendres entre activitats pròpies i cessió de l’espai. Treballa en xarxa amb el programa Aprendre a Aprendre i projecte IPI (laboral), Asaupam (toxicomanies), Club Badiu (salut mental), grup de noves tecnologies Badalona Sud… també realitzen tallers d’alfabetització digital de nivell inicial, espais laboral, accés lliure dirigit per infants i joves i, enguany, incorporen el Projecte Jugar i Llegir dirigit a infants. Cal esmentar també, l’adhesió del punt Òmnia a la campanya Marxa Mundial per la Pau i la No Violència i a la campanya de recollida d’aliment del casal cívic Sant Roc.


BARRI DE LA SALUT ALTA:
–    Punt Òmnia Salut Alta
(2007): El punt està ubicat a l’Hotel d’entitats de La Salut Alta i està gestionat per l’associació Mithra, que té com a objectiu la promició de l’ús social de les NTIC. Realitzen tallers formatius de noves tecnologies per a persones adultes de diferents nivells i temàtiques, un club de feina, espai obert per adults i infants i participen a la taula d’entitats del barri. Cal destacar també el treball en xarxa amb el punt Òmnia de Molins (Mataró) en referència a taller de suport a la lecto-escriptura i la participació al projecte Futur (pràctiques prelaborals per a joves d’IES de Badalona)

Anna Rosinés Pons.

Tècnica Territorial Òmnia Vegueria Barcelona


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce