La vegueria de Barcelona compta amb 60 punts Òmnia, per tant, és el territori amb major concentració de punts distribuits en 6 comarques: Alt Penedès (1), Baix Llobregat (12), Vallès Occidental (14), Vallès Oriental (2), Maresme (2) i Barcelonès (27).
En aquest capítol de la vegueria de Barcelona, ens endinsarem a les cormarques Òmnia del Vallès Oriental, Vallès Occidental i del Maresme. Som-hi!

VALLÈS ORIENTAL:


MOLLET DEL VALLÈS:

Punt òmnia Emfo Mollet (2001): Gestionat per l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i Foment de l’Ocupació (EMFO) de Mollet del Vallès. Treballen fonamental l’eix d’inserció laboral, fent del punt Òmnia un recurs transversal dels diversos programes de l’entitat: accés lliure per a la recerca de feina, alfabetització digital, suport en la recerca laboral per internet (elaboració de currículums, cartes de presentació, borses de treball on line…).

LES FRANQUESES DEL VALLÈS:

Punt òmnia Biblioteca Les Franqueses (2001): realitzen tallers temàtics sobre noves tecnologies dirigits a persones adultes (blogs, ofimàtica, weblogs, xarxes socials, etc), espai lliure i un taller de suport als i les joves que estan realitzant el treball de recerca sobre la recerca d’informació.

VALLÈS OCCIDENTAL:

SABADELL

Punt Òmnia Arraona Merinals (1999):

Situat al centre cívic del mateix barri i dinamitzat per la Laia García, que fa poc, ha estat mare, desenvolupa la seva acció formativa i de dinamització comunitària en relació amb l’associació de veins a la qual pertany, amb tallers de formació bàsica, i moltes activitats adreçades a la infància i el jovent. A destacar la tasca formativa que realitza amb dones gitanes del barri i també l’activitat “l’hora infantil” a on nens i joves participaven conjuntament en la creació de diferents vídeos.

Punt Òmnia Vapor Llonch (2001):

Situat al centre de promoció econòmica municipal Vapor Llonch, dona recolzament en bona part a totes les accions formatives i d’inserció laboral que es desenvolupen al complex, destacant per una oferta formativa actualitzada i que dóna resposta a les necessitats del mercat laboral, i per uns recursos d’infrastructura i personal que no són habituals a d’altres punts Òmnia. La Dolors Segura i l’Edgar Esterli dinamitzen les accions amb un horari molt ampli i un espai obert de forma normalitzada a moltes entitats i col·lectius de la ciutat.

Punt Òmnia Espronceda (1999):

Nascut a l’associació de veins del mateix nom i situat al centre cívic del barri, destaca per la seva feina d’integració intercultural amb nens i veins. La Cesca, dinamitzadora del punt, treballa en una línia de potenciació de la vida associativa, veinal i cultural, que malgrat les dificultats porta endavant amb resultats tan interessants com el debat sobre Facebook que podeu veure al següent vídeo.

BARBERÀ DEL VALLÈS:

Punt òmnia Barberà Promoció (2001): el punt Òmnia és un projecte transversal de l’entitat gestora (la Fundació Barberà Promoció ) donat suport al diversos programes laborals que duent a terme. El punt realitza tallers per infants i joves (de 6 a 16 anys) i tallers d’alfabetització digital i monogràfics especialitzats persones adultes (tallers inicials i taller per a gent gran). També ofereixen espai d’accés lliure públic i per a les entitats del municipi. Cal destacar les nombroses accions comunitàries que duen a terme: concurs de postals de Nadal i col•laboració amb La Marató de TV3, participació a la Mostra d’entitats de la ciutat, treball en xarxa amb els casals d’estiu, elaboració de la revista Òmnia

RUBÍ:

Punt Òmnia Rubí 128 (2001):

La Katy Martinez dinamitza els tallers del punt de l’associació de veins Rubí 128 amb una activitat basada en formació digital bàsica i també espais d’alfabetització tradicional mitjançant l’ús de les TIC. En relació amb el PDC del barri ha obert les portes del punt a diferents xerrades sobre Seguretat i Internet per part dels mossos d’esquadra, amb una bona participació dels usuaris. A més a més, fa poc, han estrenat bloc.

SANT CUGAT:

Punt Òmnia Les Planes Sant Cugat (2001):

Aquest punt no passa pels seus millors moments. Les dificultats de finançament actuals impedeixen que la seva activitat sigui òptima, i durant les 15 hores d’activitat setmanal que desenvolupa, el Dani, actual dinamitzador, ofereix espais d’accés lliure i formació bàsica, amb col·laboracions interessants com la de la Biblioteca del Mil·lenari i els espais de joc pels joves.

TERRASSA:

Punt òmnia Sant Llorenç (1999): realitzen tallers d’alfabetització digital i monogràfics especialitzats, espais d’autoformació, taller de recerca de feina i un taller pilot d’aprenentatge de la llengua catalana a través de les TIC. També desenvolupen tallers per a joves i infants. El punt Òmnia està emmarcat dins del pla de desenvolupament comunitari del barri i està gestionat per l’associació de veïns i veïnes.

Punt òmnia Montserrat (1999): Gestionat per l’AAVV del barri de Montserrat treballen en xarxa amb diferents agents i entitats del territori: tècnica de dones (projecte Dona activa), tècnic de joves (programa laboral Treballem per treballar i taller d’alfabetització digital Dirigit Joves), tècnica del pla de desenvolupament comunitari, directora del CEIP Montserrat (tallers d’alfabetització per a l’associació de pares), l’associació de veïns i veïnes (activitats comunitàries) i esplai Montserrat i esplai Vilardell (activitats per infants).

Punt òmnia Egara (2001): punt gestionat per l’associació de veïns i veïnes Egara. Desenvolupen monogràfics mensuals (àlbums de fotografies, calendaris, manteniment de maquinari, etc.) i tallers d’alfabetització en noves tecnologies per a persones adultes i per a gent gran i accés lliure. A destacar els tallers per a infants de 6 a 12 anys en el que es combinen els aprenentatges tecnològics i les manualitats i es realitzen tasques de reforç escolar. Molt interessant els recursos d’autoformació i d’autoaprenentatge dels que disposen.

Punt òmnia Pla de Bonaire (1999): es realitzen tallers de nivell inicial i avançat per a persones adultes. En la línia laboral, es treballa coordinadament amb els i les insertores laborals del centre cívic i amb el programa Aprendre a Aprendre. En la vessant comunitària, estan impulsant el treball en xarxa entre les entitats i recursos del territori (esplai, centre d’educació especial Fàtima, club de futbol sala, AAVV…). Gestionat per l’associació de veïns i veïnes.

Punt òmnia Can Tussell (1999): El punt és un recurs referent al barri, sobretot pel que fa al treball amb joves, ja que es tracta d’un recurs transversal de l’Esplai La Fàbrica. Treballen en xarxa les entitats i recursos del territori: associació de veïns i veïnes i tècnic de joves (revista), esplai La Fàbrica, serveis socials i IES (grup de joves) i xarxa d’inserció laboral de l’ajuntament de Terrassa (xarxa Taleia). A destacar, també, els tallers integradors (persones nouvingudes, autòctones, discapacitats…) d’alfabetització digital.

Punt òmnia Les Arenes (1999): gestionat pel Centre juvenil Les Arenes és un recurs transversal basat en el desenvolupament comunitari. Algunes de les accions que duen a terme són activitats formatives per a persones adultes, projectes de recuperació de la memòria històrica, espai de trobada per a joves (creació de maquetes, vídeos…), tallers nocturns Òmnia (mesos de juny i juliol) i reforç escolar i activitats eductives per a infants.

Punt òmnia Can Jofresa (1999): cal destacar les nombroses activitats adreçades a joves així com la vessant comunitària del punt, que col•labora amb diverses entitats del barri ja sigui en l’espai d’accés lliure o realitzant activitats formatives. Gestionat per l’associació de veïns i veïnes Can Jofresa.

MARESME:

MATARÓ:

Els dos punts Òmnia de Mataró estan ubicats als centres cívics dels barris de Molins i Cerdanyola i estan gestionats per l’ajuntament del municipi. El punts treballen coordinadament i en xarxa en la seva vessant comunitària en dos projectes : VolÒmnia (projecte de voluntariat basat en l’aprenetatge i servei -APS-) i +Òmnia (que consta de dues accions: Òmnia al forn –taller de cuina- i guies turístiques de Mataró). Recentment, han creat un xarxa social virtual per als i les participants dels projecte.

Punt òmnia Cerdanyola (2001): Realitzen tallers d’alfabetització de persones adultes (iniciació, presentacions, blocs…), aula oberta i es coordinen amb el casal de gent gran del barri, l’associació Xerinola (joves) i la fundació ECOM (discapacitat física).


Punt òmnia Molins
(2001): Desenvolupen tallers d’alfabetització digital per a persones adultes, aula oberta i cedeixen la sala Òmnia al Banc del temps, Tecnoescola, centre de dia Maresme (grup amb paràlisi cerebral) i AFAMMMA (associació de familiars de malalts mentals del Maresme).

Gabriel González i Anna Rosinés Pons.  Tècnics territorials vegueria Barcelona.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce