La Vegueria de Lleida compta actualment amb 6 Punts d’accés a les noves tecnologies, pertanyents  a la Xarxa Òmnia repartits en les 6 comarques existents. Cert és que 4 dels 6 punts estan ubicats a la comarca del Segrià, 1 punt a la comarca de la Segarra i 1 punt a l’Urgell. La Noguera, les Garrigues i el Pla d’Urgell no compten amb cap Punt Òmnia entre els recursos TIC.

Cada punt treballa tenint en compta la realitat més propera del seu entorn, per tant cada punt converteix en únic allò que fa. Però per conèixer de manera més propera aquesta realitat  anem a fer un repàs d’allò més destacable de cada punt.El Segrià

A la Ciutat de Lleida hi ha actualment 3 punts Òmnies. Com que cada un està situat en un lloc diferent  i cada un treballa per uns objectius diversos  anem a conèixer-los:

El Punt Òmnia Bloc Joan Carles es troba ubicat al barri de la Mariola, situat a l’oest de la ciutat. La població del barri és bàsicament d’ètnia gitana encara que té un gran  percentatge de persones immigrades. En l’ús lliure es fa bàsicament un acompanyament personalitzat a cada usuari ja que el coneixement a nivell de TIC acostuma a ser baix. Cal remarcar també el treball amb un grup de joves de l’associació de veïns amb els quals s’està portant a terme un projecte per a millorar la convivència veïnal.

El Punt Òmnia Pius XII es troba ubicat en el barri que porta el mateix nom del punt,  situat a la part oest de la ciutat de Lleida. El punt és tot un referent en el barri i, no només per la formació que porta a terme i el gran número d’entitats que l’utilitzen, sinó per la gran tasca que porta a terme com agent de dinamització del barri. Participa en la preparació de la Festa, en la revista del Barri, es coordina amb el PDC,…

El Punt Òmnia del Centre Històric
tal i com el seu nom indica es troba situat al casc antic de la ciutat. Aquest punt està gestionat per l’àrea de Serveis Socials del mateix ajuntament de la ciutat i això fa que es treballi frec a frec entre el punt i Serveis Socials. Es treballen les 3 línies del projecte i la llista d’espera per apuntar- se als tallers és extensa. La majoria d’usuaris son  persones nouvingudes amb un coneixement de la llengua Catalana baix. Per millorar aquest aspecte s’està portant a terme un taller d’alfabetització digital prioritzant el coneixement del Català i  la cultura Catalana.


El Punt Òmnia d’ Alcarràs es troba situat a la població que porta el mateix nom que el punt. El punt és un referent al poble en questió d’accés a les noves tecnologies. Cal tenir en compte que a  Alcarràs l’activitat econòmica principal és la recollida de fruita. Aquest fet fa que el nombre de persones immigrades sigui molt alt i que els usuaris potencials del punt siguin aquestes persones nouvingudes. Tanmateix  es potencien molt les activitats que integren aquests  nouvinguts a la vida associativa del poble.)


La Segarra

El punt Òmnia de la Segarra
està situat a Cervera, capital de la comarca. El fet que l’entitat gestora sigui el mateix Consell Comarcal ha propiciat la  descentralització del servei en altres municipis de la Segarra. És a dir,  s’ha aconseguit que ajuntaments i entitats de poblacions properes, cedissin ordinadors i un espai, en el qual el mateix dinamitzador del Punt de Cervera pogués desplaçar-se a oferir formació. S’ha portat a terme a Guissona, , Sant Ramon, Massoteres, Tarroja, Sanahuja, Granyena i Torà. Una  bona iniciativa per acostar la xarxa a més poblacions.

L’Urgell

El punt Òmnia Gòtic està situat a la població de Tàrrega. Dir que el punt destaca en alguna cosa és difícil ja que el difícil és veure en que no destaca. La capacitat de treball del dinamitzador és impressionant i el seu grau d’innovació i, el tracte proper i estret amb els usuaris, fa que els resultats siguin excel•lents. Per destacar algun dels projectes dir que actualment més de 40 entitats diferents fan activitats al punt. Tanmateix us recomano mirar la web, us ajudarà a entendre millor el gran projecte encetat per l’Ajuntament de Tàrrega en matèria de Noves Tecnologies.

Núria Perpinyà
Tècnica Territorial Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce