La Vegueria del Camp de Tarragona compta actualment amb 18 punts de la Xarxa Òmnia repartits les 6 comarques existents: 1 punt a la Conca de Barberà, 2 punts a l’Alt Camp, 6 punts al Tarragonès, 1 punt al Baix Penedès , 6 punts al Baix Camp i 2 punts al Priorat.

vegueria-camp-tarragona

Aquesta vegueria, disposa de 18 punts dispersos per tot el territori portant les TIC a les zones més necessitades. Cada punt és un espai diferent segons on està situat, les dinàmiques dels voltant, les persones usuàries… Però el que sí és clar, és que tots ells són una part importat pel seu territori i de la Xarxa Òmnia.

Ens hi apropem?

Conca de Barberà


Punt Òmnia Centre Telemàtic de la Conca de Barbarà situat a Montblanc, al nou Centre d’Iniciatives Tecnològiques. Cal destacar que la Conca de Barberà estan treballant el projecte de Ciutats Digitals, iniciativa portada per el Consell comarcal, entitat gestora del Punt Òmnia,  i l’Ajuntament de Montblanc. Aquest projecte té com a objectiu estendre l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) entre els ciutadans i les empreses de la comarca. El Punt Òmnia és un espai clau en el treball amb les empreses i usuaris.

Alt Camp


Punt Òmnia de Casa Caritat situat a Valls. La Lluïsa, dinamitzadora del les 2 aules i 1 taller del que disposa aquest punt, està centrada en apropar les TIC a tots els ciutadans i entitats del municipi. Un punt molt divers on treballa amb nens i  nenes de 3 anys fins a gent gran, amb usuaris participants amb diversitat funcional, integració de persones nouvingudes, dones… També fa de suport de totes les activitats del centre fent tallers als alumnes de cuina, perruqueria, forn i català. Cal destacar les Pinzellades Digitals, xerrades de poca duració, on treballa petits temes com: gravar Cds, escoltar música i Facebook.

Punt Òmnia Barri Antic situat a Valls. L’entitat gestora del Punt es Casa Caritat. Punt recentment inaugurat que inicialment les activitats les ha prioritzat al col•lectiu de gent gran del barri i activitats per la canalla. Té pensat ampliar l’oferta formativa a mida que vagi creixent. El nou punt està vinculat a la Llei de Barris i treballen conjuntament amb Joventut i Cultura, Centre Cívic la Fusta, Serveis Socials, Ass. del Barri Antic, etc.

Baix Penedès


Punt Òmnia l’Estació al Centre Cívic l’Estació del Vendrell.  El dinamitzador ha adequat la programació del punt tenint en compte les necessitats de les persones que viuen en l’entorn més pròxim. Els cursos d’Introducció, Internet, Office i Blocs són els que tenen més demanda. Cal destacar el taller de Fotografia on, al finalitzar el curs, fan una exposició de les millors fotos i el taller d’Edició de Vídeo on graven totes  les associacions del Vendrell fent un curt.


Tarragonès

Punt Òmnia Camp Clar està ubicat al Casal Cívic de Tarragona. El gestiona l’Associació de Veïns i veïnes i forma part de Tarragona Ponent, un projecte on s’integren els Punts Òmnia de Riu Clar i Torreforta, els PDC i les entitats dels barris. Punt integrat en el barri gràcies a la disponibilitat del seu dinamitzador. El Punt és un referent al barri sent un espai públic obert a tothom: joves, grans, infants i entitats. Hi poden realitzar tallers, conferències, exposicions…, els permet relacionar-se, fomentar les aficions, ampliar coneixements i formar part d’un projecte col•lectiu.

omnia-riuclar

El Punt Òmnia Riu Clar està situat a Tarragona i el gestiona l’Associació de Veïns i veïnes i també forma part de Tarragona Ponent. Actualment, aquest punt està en un moment de canvi però aviat el veurem en actiu gràcies a la vitalitat de la dinamitzadora. Per ara, l’activitat està centrada en portar a terme els tallers d’acolliment per a persones nouvingudes.

El Punt Òmnia Torreforta està situat a Tarragona i el gestiona l’Associació de Veïns i veïnes i també forma part de Tarragona Ponent. Actualment, es troba en un moment de transició i cal destacar el seu treball social amb persones amb algun tipus de diversitat funcional i derivades del Servei Ocupacional de Catalunya, Serveis Socials, el col•lectiu de joves i gent gran… Punt que poc a poc, i gràcies a la creativitat de la dinamitzadora, obre la visió al territori aportant diversificació de tallers als usuaris.

Punt Òmnia Centcelles. Situat a Constantí, un poble de les rodalies de Tarragona. Cal destacar el treball social que fa la Roser, dinamitzadora del punt, amb els infants i joves, majoritàriament immigrants. El punt esdevé un refugi on poden fer els deures, treballar amb les TIC i els valors cívics. Des de fa poc, treballa conjuntament amb el Centre Obert, entitat que li ha suposat una gran ajuda en un barri on les desigualtat econòmiques i culturals són, a vegades,  font de conflicte.

Punt Òmnia Patronat Antoni Roig. Situat a Torredembarra i gestionat per l’Ajuntament del municipi. Punt integrat en l’Escola Patronat Antoni Roig on apropa les TIC a la ciutadania aportant els tallers que els i les usuàries demanden. A part del nivell bàsic en les TIC, treballa la realització de Curts, on les persones participants fan els seus guions, van al carrer, graven el curt i finalment l’editen al punt.

Punt Òmnia Escola D’adults Mediterrani. Ubicat a Roda de Barà i gestionat per l’Ajuntament (consistori municipal). Actualment, es troba en un moment de canvi però si cal destacar l’adaptació de la dinamitzadora amb la creació de la Xarxa del Coneixement. Es tracta d’un espai on la gent del poble pot utilitzar l’Òmnia per realitzar tallers amb grups intercanviant el seu temps per altres activitats. És un punt molt peculiar ja que treballa integrat a l’Escola d’Adults.

Baix Camp


Punt Òmnia L’Hospitalet de l’Infant situat a la població que porta el mateix nom, està actualment en un moment de reestructuració. L’activitat es centra en portar a terme les activitats formatives per adults (tracten els nivells bàsics de les TIC). També és un espai perquè els joves puguin fer els deures.

Punt Òmnia Locals culturals de Vandellòs. Situat a la població que porta el mateix nom, està un punt de transformació. L’activitat està centrada en portar a terme els tallers per a joves i adults. El punt forma part del Casal de Joves on els caps de setmana estan dedicats a ells.

El Punt Òmnia Escola Taller i Casa d’oficis està situat a Riudoms i gestionat pel Consell Comarcal del Baix Camp. Punt que es caracteritza per les seves aportacions tant en manuals com en eines virtuals. A la seva pàgina (web o bloc) podem trobar cursos per fer al punt o i recursos d’autoformació perquè les persones usuàries ho puguin fer a casa. Destacar el portal sobre cuina, eina on els usuaris poden penjar les receptes al mateix temps que aprenen a penjar fotos, escriure missatges i les xarxes socials.

Punt Òmnia Sant Josep Obrer, situat a Reus i gestionat per l’Associació de veïns i veïnes Primer de Maig. Per la seva situació, a les afores de Reus i en un barri on majoritàriament són persones immigrants o amb poc recursos econòmics, les seves activitats es centren en els nivells bàsics per gent gran, inserció laboral i formació per infant  i joves amb les entitats de Joves en Acció, Job jove i Jugar i llegir. El treball amb la PDC de la zona aporta aquelles activitats necessàries per el barri.

Baix Camp i Priorat


Punt Òmnia de Prades, Vilaplana, Cornudella i Ulldemolins. Són quatre punts portats per un mateix dinamitzador, l’Isaac. Caracteritzats pel territori on estan, la muntanya i població dedicada a l’agricultura i turisme. El dinamitzador es desplaça cada dia a un punt, suficient per abraçar la població i les dinàmiques del territori. L’èxit d’aquests punts recau en fer arribar les TIC a la població tenint en comte les seves demandes, i si fa falta, fer xerrades per donar a conèixer noves eines.

Moltes gràcies per llegir-nos,
Miriam Garcia
Tècnica Territorial Òmnia de Tarragona i Terres de l’Ebre


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce