El dia 19 de novembre va tenir lloc a Casa del Mar la Jornada dels Plans de Desenvolupament Comunitari, inaugurada pel conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs.
Destacada ha estat la presència de persones relacionades professionalment a la Jornada ja que hem trobat a la Katy del PO Rubí 128, Olga del PO d’Akwaba a Hospitalet del Ll., Carles Fuixet del PO Torredembarra, Cesca i Fernando (responsable) del PO Espronceda a Sabadell, aixi com l’equip de TTO’s (Míriam, Anna, Gabri i Núria) i l’equip de Coordinació de la Xarxa Òmnia (Sónia, Dolors, Marta, Esther, Noemí i Cesk).

Una presència important que respon al repte de treballar per la transversalitat, per compartir sinèrgies i fomentar l’acció comunitària en el territori i amb els PDC’s.

La presentació realitzada per Anna i Noemí amb el suport de Gabri de l’equip de l’ODC i sota el títol ” El Desenvolupament Comunitari i les TIC a la Xarxa Òmnia” és una mostra de la línia comunitària del projecte basada en les experiències del PO de Barberà, el PO de fontsanta a Cornellà de Llobregat, Fundació Marianao a Sant Boi del Llobregat, el PO Escorxador de La Seu d’Urgell,el PO de Fundació Akwaba a L’Hospitalet, PO Constantí a Centecelles, els 2 PO de Mataró, goTIC Tàrrega, PO de Blanes, PO Jish-Arrels a L’Hospitalet, PO de Sant Vicenç dels Horts i el PO Grupo unión al barri de la Mina a Sant Adrià de Besòs.

S’han escollit aquestes experiències però podien haver estat unes altres, degut a la proliferació d’actuacions relacionades amb les TIC i la vinculació amb el territori que desenvolupen els PO.

Però més enllà de les propostes, el missatge que s’ha volgut transmetre ha estat el de les possibilitats que ens ofereixen les TIC per visualitzar les accions que es porten a terme, que permeten seguir-les en el temps i compartir-les amb la gent,  fer xarxa a diferents nivells, incrementar l’impacte i el coneixement del treball realitzat, que ajuden a mantenir el lligam i el contacte entre les persones… en definitiva, fidelitzar i fomentar la complicitat vers l’acció comunitària.

View more presentations from omnia.

Des de l’ODC creiem i apostem per l’ús social de les TIC que ens ha d’ajudar i contribuir a fer realitat el fet d’arribar a tots els nivells amb el treball comunitari.

El dia 19 de novembre, a la Jornada de Plans de Desenvolupament Comunitari, hem donat un pas molt important per compartir la “Xarxa Òmnia” amb les persones professionals dels PDC i també, per despertar i incitar un munt de reptes que contribueixin a desenvolupar una línia de col·laboració entre PDC i Òmnia sota el mateix “paraigües”. Tot és començar…

Aquí podeu veure el vídeo de la presentació:

Cesk Gasulla i Noemí Espinosa
Equip de l’Oficina de Dinamització Comunitària-ODC


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce