…hem trigat una mica,  però pair l’entranyable moment i l’ambient viscut en la darrera Jornada Òmnia requereix el seu temps, així com analitzar les reflexions i els continguts sorgits durant la mateixa.

La inauguració de la Jornada per part del Conseller, Jordi Ausàs, la cloenda a càrrec del Secretari d’Acció Ciutadana, Josep Maria Civís, la presència de responsables de les entitats i/o organitzacions,  la gran assistència per part de les persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia… un cúmul de satisfaccions que demostren la qualitat i el valor afegit que suposa el projecte Òmnia per Catalunya.

Va ser una jornada per reflexionar, per pensar conjuntament i de manera col·laborativa, per construir projecte i ser crítics amb allò que no funciona i poder millorar entre tots i totes, per visualitzar la xarxa en un futur immediat… per seguir fent 10 anys + Òmnia.

I per l’ocasió es va gaudir de la participació d’un “amic” de la Xarxa, Ismael Peña amb la seva conferència:

Inclusió a la Societat Xarxa: El futur dels telecentres

Destacaria les reflexions sobre els diferents tipus d’alfabetitizació (tecnològica, informacional i mediàtica), el treball referent a la presència digital o el concepte e-awareness. O també, com hem d’anar abandonat la filosofia de prioritzar les infrastructures i treballar per l’empoderament digital de les persones.

Recomanem llegir la crònica que podeu trobar en el seu bloc com ara les reflexions sobre l’e-exclusió, de com les tecnologies han de contribuir al desenvolupament de la comunitat i no una acció d’abocar la ciutadania al coneixement de les TIC de manera indiscriminada; l’actual context socio-econòmic i com les TIC han de fer replantejar els sistemes educatius, governamentals i empresarials;….tota una font de coneixement i aprenentatge per nosaltres,  gràcies Ismael!!!

I el treball en grups, la participació en estat pur, les persones dinamitzadores debatent, analitzant els eixos plantejats d’Accessibilitat, Voluntariat, Xarxa, acTIC, Ocupabilitat o Noves Idees…. que va donar el següent resultat:

Document de reflexions i propostes per a la xarxa Òmnia

De la qualitat i quantitats d’aportacions destaquem que, tenim molt camí per recorrer per ser un projecte en plena vigència; per seguir sumant i créixer en tots els sentits;  per incrementar la qualitat professional de les persones dinamitzadores i de l’acció que es desenvolupa en els Punts Òmnia; per fomentar la transversalitat amb altres programes i participar en la vida comunitària; arribar a tothom, ser accessibles i sensibles a tota la societat, trencar amb les barreres….; per incidir en el dia a dia de les persones, per a la seva millora laboral i professional;  per realitzar un treball en xarxa que ens permeti arribar més lluny….l’any 2010 espera ple de reptes.

I per acabar un homenatge a tota la Xarxa, a totes aquelles persones que l’han fet arribar fins aquí i als que l’han de seguir fent créixer des d’avui …posem el vídeo elaborat pels companys i companyes de l’Oficina Tècnica-OT per conmemora els 10 anys de la Xarxa Òmnia….felicitats a tots i totes!!!

Cuideu-vos,

Cesk Gasulla Ramon
Coordinador de l’Oficina de Dinamització Comunitària-ODC


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce