Carol Villanova

Entitat que representa: CTC (Centre Tecnològic i Comunitari)
Punt Òmnia: Masquef@ula
Anys a la Xarxa Òmnia: 8 anys

Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
Per Masquef@ula, Òmnia és una font de recursos, d’experiències, d’assessoraments, de difusió, de recolzament… i en definitiva una garantia de treball en xarxa molt visible per a uns mateixos objectius comuns.

Com va néixer la voluntat de tenir un PO?
Va ser cap a l’any 2001 (jo no formava part de l’equip) que un grup de masquefins i masquefines, tant a nivell personal com professional, van implicar-se per tal de poder oferir a Masquefa connexió a Internet i formació en TIC.

I per acabar, com valoren que Òmnia faci 10 anys?
Crec que 10 anys són garantia d’un projecte ferm que ha estat capaç d’adaptar-se als canvis constants i accelerats de la SIC.
Us animo a continuar treballant en aquesta línia i aprofito per agrair el vostre suport en els nostres projectes.

Gabriel González

Anys en el Projecte
Porto al món Òmnia des de l’any 2002 en que vaig substituir al Luismi Castillo al punt de Marianao a Sant Boi. Jo hi era a l’entitat des del 1999 i encara recordo quan s’estava muntant la primera sala. En aquell temps portava el manteniment informàtic de la casa i els tallers per a infants i joves de TIC… i vaig pensar “quin projecte més guapo!” Més tard vaig passar set anys de la meva vida portant el punt Òmnia jo mateix fins a l’any 2009 en que vaig entrar com a coordinador de l’ODC a la Fundació Catalana de l’Esplai… i en això estem!

Càrrec o responsabilitat en l’ODC
Sóc TTO, és a dir, Tècnic Territorial Òmnia, de la zona Corona Metropolitana de Barcelona: Baix Llobregat, L’Hospitalet, Masquefa, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Rubí i Sant Cugat amb un total de 26 punts als quals dono suport i faig el seguiment.
Dedico una part important del meu temps a l’administració de diferents espais com el bloc de l’ODC (http://blog.xarxa-omnia.org/odc) i de la comunitat Òmnia (http://comunitatomnia.ning.com) i oferint suport tècnic als meus companys quan és necessari.

Què destacaries de la teva feina dins l’ODC?
Per mi és un viatge amb un itinerari diferent pel projecte. M’ofereix la possibilitat de veure tot plegat amb una perspectiva diferent, i sobretot l’oportunitat de poder aplicar tot el meu bagatge com a dinamitzador i el coneixement que m’ha donat el meu treball durant tants anys amb els usuaris. Crec que ofereixo una visió crítica però constructiva i intento veure en les dificultats, oportunitats per créixer, una actitud molt necessària veient com ha anat el projecte al llarg de la seva vida. Personal i professionalment és una feina que em permet conciliar dues de les meves passions: l’educació personal i social i les TIC, i d’altra banda m’ofereix la possibilitat de treballar i conèixer gent fantàstica amb relacions que tenen un fort sentit emocional per mi.

Què ressaltaries del projecte?
És un projecte per fer un món millor i no tothom té la sort de poder treballar en una experiència com aquesta. Les persones són l’eix central de la feina, tant els participants a cada punt de Catalunya com els professionals que acullen aquests usuaris. Aquest treball íntim amb les persones i en creure què les coses es poden canviar és el principal element de motivació que fa que els professionals del projecte s’impliquin com ho fan malgrat les dificultats i determinades situacions de precarietat.

Quin significat té per tu el 10è aniversari d’Òmnia?
Culturalment les celebracions són importants, i el deu és un número que normalment es relaciona amb una bona valoració… crec que ho hem de veure amb aquest matís. En el cas d’Òmnia penso que queda molt per fer, i que hi ha aspectes estructurals del projecte que s’han de solucionar si volem que els propers 10 anys no siguin només el resultat de la inèrcia, sinó el resultat de la reflexió, i de propostes que puguin oferir renovació i adaptació als canvis que s’estan donant en la societat i que ens plantegen reptes i oportunitats als professionals que volem una societat més integradora i justa.
Crec que és important que reflexionem i que plantegem canvis, que tothom digui la seva i intentem, malgrat les dificultats, que el projecte sigui millor… per això és necessari construir, veure els problemes i oferir solucions i no viure encallats en les dificultats del passat i sobretot ser una comunitat de persones i integrar això en la nostra feina diària… en aquest sentit la jornada del proper dia 26 és una magnífica oportunitat per engegar un procés d’innovació i millora a on tothom tingui veu!

y

Teresa Lizaga Sañes

Entitat que representa: Associació Veïns i Veïnes Barri Escodines
Punt Òmnia: Escodines
Anys a la Xarxa Òmnia:

Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
Ens aporta poder oferir al nostre entorn més immediat la possibilitat de tenir un primer contacte amb les noves tecnologies. Si no fos així, quedarien fora d’aquest entorn, sigui per edat, sigui per extracció social o sigui per altres motius.

Com va néixer la voluntat de tenir un PO?
Volíem ampliar el ventall de serveis que donàvem als nostres Veïns i Usuaris de les nostres instal•lacions. A més en el nostre barri vàrem detectar que probablement podríem tenir a un gran nombre de població que potencialment podria ser un usuari del perfil que demana el projecte.

I per acabar, com valoren que Òmnia faci 10 anys?
La continuïtat del projecte és la demostració de l’èxit, tenint en compte que el més important és que és un projecte social que omple un vuit molt important en el nostre entorn.
y

Adela Hidalgo Cumplido

Entitat que representa: Centre d’esplai infnatil i juvenil Eixida Camps Blancs
Punt Òmnia: Camps Blancs
Anys a la Xarxa Òmnia: 10 anys

Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
El Punt Òmnia a Camps Blancs es va instal•lar a l’any 1999 va ser un dels primers , com entitat en aquell moment va representar un repte important , tant a nivell de gestió de projecte com de treball comunitari al barri, primer perquès significava començar a treballar amb adults i també amb les entitats del mateix barri.
Des d’aquell moment , el projecte ha anat variant i agafant força davant les necessitats de la gent com de l’entorn, en aquest moment hi ha tot tipus de col•lectius adults, joves, infants , entitats i serveis del barri, amb la qual cosa ha esdevingut un referent  en el barri  a nivell de TIC.
Com va néixer la voluntat de tenir un PO?
Varem conèixer el projecte  mitjançant el Pla de Desenvolupament Comunitari del nostre Barri en el qual nosaltres ja estaven implicats. Entre totes les entitats es va decidir que l’entitat més adient per portar a terme aquest projecte era la nostre i així varen presentar un projecte avalat pel PDC

I per acabar, com valoren que Òmnia faci 10 anys?
Per nosaltres ha estat molt positiu , hem contribuït a la bretxa digital  entre tots/es i estem orgullosos a la feina que s’ha fet conjuntament

Marta Muñoz

Entitat que representa: Centre Cívic Molins-Cirera i equipaments cívics del sector nord.
Punt Òmnia: Molins
Anys a la Xarxa Òmnia: 6 anys

Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?

El Punt Omnia està cobrint les mancances detectades en la gent del barri en quant a l’ús de les noves tecnologies. No només a través d’oferta de cursos d’ofimàtica sinó també potencia l’ús de l’ordinador de forma transversal, en el dia a dia: bon ús del messenger, del correu electrònic, tractament d’imatge, comprar per internet, etc. Davant de la gran demanda de formació en NT, el punt Omnia és un important referent.

Com va néixer la voluntat de tenir un PO?

Un cop construït el centre cívic Molins, al 2003 es va veure l’oportunitat d’acollir un P.O. davant de la demanda social existent a Mataró.

I per acabar, com valoren que Òmnia faci 10 anys?

Molt positivament, ja que és un servei que funciona i ha tingut molt bona acollida. El fet de poder oferir un servei d’ordinadors amb una dinamitzadora amb formació és un privilegi. La llista d’espera que arrosseguem juntament amb els alumnes que volen repetir l’experiència ens demostra que el Punt Omnia és un èxit.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: