Anualment, l’Escola d’educació d’Adults la Verneda de Barcelona organitza la seva setmana Cultural. Es tracta d’una activitat cultural organitzada per tots i totes les participants dels projectes i activitats que es realitzen a l’escola: grups de formació bàsica, llengües, accés a la universitat, Punt Òmnia i lleure i cultura.

Les setmanes culturals esdevenen un espai:

–    de trobada, relació i socialització entre les persones participants i facilitadores dels diferents projectes de l’entitat; fomenten el vincle i les relacions personals amb l’objectiu de potenciar la xarxa social de les persones.

–    per compartir i explicar els projectes que es realitzen a l’entitat a partir de l’experiència dels grups (exposicions, xerrades, vídeos, etc).

–   per intercanviar experiències i projectes amb l’entorn, convidant a les entitats, recursos i veïns/es a les diferents activitats: debats, taules rodones, sessions informatives, cinefòrums…

–    per aprendre a participar i fomentar la identitat i implicació de les persones participants amb el projecte.

Jornada Agora

La darrera setmana cultural de l’EDA Verneda es va celebrar del divendres 11 al dimecres 16 de desembre de 2009 i en la qual es van desenvolupar diverses i molt interessants activitats com la Festa del Xai, cantada de nadales, vídeo fòrum de la pel•lícula “Dalton”, visita a l’exposició “Cerdà, 150 anys”, xerrada sobre la transformació social, exposició Art i Sida i una taula rodona sobre les noves tecnologies.

En aquesta darrera activitat, les noves tecnologies van ser l’objecte de debat a partir de les experiències de les persones participants, facilitadores i de l’Oficina de Dinamització Comunitària-ODC.
Es va reflexionar sobre el paper de les NTIC en la societat del coneixement, l’escletxa digital entre les persones immigrades digitals i oferir una visió general del projecte Òmnia a partir d’experiències concretes de diferents Punts Òmnia.

Va significar una experiència molt interessant i una línia de treball per apropar el Projecte Òmnia a la ciutadania i que aquesta descobreixi que hi ha molts més Punts Òmnia per tota la geografia catalana així com, motivar-se a experimentar amb noves propostes i idees.

jornada agora 2Per altre part, el fet de desenvolupar JORNADES TIC per compartir el coneixement amb les persones participants i obertes a la ciutadania en general,  ofereixen una nova dimensió del Punt Òmnia com divulgador i espai de referència de les TIC en el territori.

Finalment, i si voleu conèixer amb més profunditat l’EDA Verneda aquí teniu el reportatge que va emetre TVE el passat 1 de febrer de 2010 anomenat “Una escuela de vida”.

Anna Rosinés Pons.

Tècnica territorial Òmnia Vegueria Barcelona.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: