Marisol Ignacio Rabazo

Estudis o perfil: Llicenciada en Pedagogia
Edat: 37
Punt Òmnia: AVV Riu Clar
Anys al Punt o en el projecte: 3 meses

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar?:
Estic fent el blog del punt per a poder inserir enllaços i poder atendre millor les demandes de les persones usuàries:
http://omnia-riuclar.blogspot.com
Crec que és molt profitós pels veïns del barri, ja que és el lloc on pengem tot el que es fa al Punt. A part, així els participants s’acostumaran a tenir un lloc on trobar informació del que es fa al barri i prendre consciència de les necessitats informàtiques que tenen.

Què destacaries de la feina de dinamitzadora?
Crec que avui dia la feina del dinamitzador és molt important, ja que apropem les TIC a la població més desfavorida, ja siguin entitats, col·lectius, o persones individuals, per tal d’evitar l’analfabetisme digital i generant dinàmiques de cohesió social en el seu entorn. Però no només fem això, sinó què ajudem als participants en la recerca de feina i els escoltem per tal d’ajudar-los a integrar-se socialment i laboralment.

Què destacaries del teu Punt Òmnia?
El meu PO ja fa anys que existeix, però al desembre de 2008 varen robar tot el material informàtic a l’aula, ordinadors complets, impressores, etc… al cap i a la fi, tot el que es van poder prendre, i des que vaig començar al setembre estic lluitant per aconseguir-ho tot, però con que ja sabeu que “las cosas de palacio van despacio”, encara no he pogut començar cap taller!!!

El que estem fent ara és el Projecte Khaima, en el que ajudem a noies nouvingudes a aprendre castellà, sense ordinador, es a dir, a l’antiga usança.

Què significa per tu que Òmnia hagi celebrat 10 anys?
Crec que si hem arribat a aquest punt, vol dir que és una feina ben feta, reconeguda per la societat i necessària per a molta gent. A més a més existeix una experiència dels nostres predecessors, cosa que ens ajuda a tots els que comencem ara.

Gràcies a tots per la vostra paciència!!!

Carlos Avila Jordán

Estudis o perfil: Dinamitzador Digital
Edat: 27
Punt Òmnia: La Salut
Anys al Punt o en el projecte: Ara fara prop de 2 anys que estem al punt de la Salut (des del mes d’abril).

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar?
Bé, la veritat és que treballem dia a dia pèrque el barri pugui conviure amb normalitat, entre la gent autòctona i els nouvinguts. Per això pensem que una bona manera d’arribar al barri i que es coneguin entre ells, era la de celebrar les festes de la Castanyada, Carnaval, Aniversari de l’Òmnia… tots junts a l’Òmnia. Tot aprofitant el material que sortia d’aquestes festes per editar vídeos o fotos.

http://lasalut.wordpress.com/2009/03/24/primervideofotografico/
http://lasalut.wordpress.com/2008/12/22/gulabjamon2/
http://lasalut.wordpress.com/category/activitats/page/5
http://lasalut.wordpress.com/2008/11/28/castanadafotografica
http://lasalut.wordpress.com/2009/04/03/fiesta-aniversario/
http://lasalut.wordpress.com/2009/04/27/sant-jordi/
http://lasalut.wordpress.com/2008/12/23/fiesta-fin-de-trimestre/

També dintre dels tallers d’estiu vam crear un rally fotogràfic que ens va portar pel tot el barri, el que ens va proporciona una nova idea de què havia sigut el barri gràcies a que alguns dels participants eren autòctons del barri des de ben petits. http://lasalut.wordpress.com/2009/07/27/alojamientodelrally-fotografico/

Què destacaries de la feina de dinamitzador?
El que podria destacar de la feina del dinamitzador és l’apropament que la gent té en la seva figura, és a dir el tracte humà de les persones usuàries del punt.

Què destacaries del teu Punt Òmnia?
La diversitat cultural en la que ens trobem és super enriquidora perquè pots conèixer un munt de costums, cultures, menjars sense ni tan sols haver de sortir del barri i és una de les coses que volem que la gent es doni compta d’ho afortunats que son.

Què significa per tu que Òmnia hagi celebrat 10 anys?
Per mi que l’Òmnia hagi arribat als 10 anys és una gran satisfacció, ja que em fa adonar-me que el projecte amb el qual estic treballant és un projecte consolidat, ja que crec que les coses que no funcionen no duren pas 10 anys. I des de d’aquí m’agradaria felicitar els meus companys/es i tota la gent que forma Òmnia perquè sense aquesta xarxa no crec que es pugues sostenir tant de temps.

Gemma Chalé i Sal-lari

Estudis o perfil: Estudiant d’Educació Social
Edat:38
Punt Òmnia:Igualada
Anys al Punt o en el projecte: 3 i mig

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
el bloc del punt

Què destacaries de la feina de dinamitzador?
Crec que és una feina que t’ha d’apassionar. Com quasi tot el que té relació amb el món social, sinó hi creus o no ho gaudeixes és molt difícil fer una bona tasca. A mi m’encanta. Sovint tinc la sensació d’interpretar tots els papers de l’auca, ja que primer estàs amb un grup de persones afectades per una disminució psíquica i al cap d’una estona amb persones grans que tenen moltes ganes d’aprendre, i desprès amb joves que creuen que ho saben tot. Aquesta necessitat d’adaptació a cada col•lectiu amb el que treballem crec que ens dóna (als dinamitzadors) una flexibilitat que desprès pots aplicar a la teva vida diària.

I del teu PO?
Al PO d’Igualada hi ha molta gent d’edat avançada, sobre tot dones, amb unes ganes d’aprendre coses!!! Moltes de les meves alumnes van a l’escola d’adults i estudien català i anglès. Les admiro per la seva voluntat i la seva vitalitat. S’han passat la vida treballant i cuidant a la família i ara volen fer tot allò que no havien tingut la oportunitat de fer: aprendre coses. I no paren!!! Bufff… jo no sé si tindré tantes ganes de fer coses quan arribi a la seva edat.

Què significa per tu que Òmnia arribi als 10 anys?
Que ja hem recorregut un bon tros de camí, del qual hem d’aprendre, treure’n les coses bones i intentar modificar les que no ens han resultat. El projecte és bo, però necessitem adaptar-lo a les noves situacions. El món ha canviat força amb 10 anys, i el projecte Òmnia ha de canviar amb ell.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce