Des del Punt Òmnia de Torreforta, a la ciutat de Tarragona, han començat a treballar conjuntament amb el Servei Municipal d’Ocupació (SMO) per tal de facilitar la inserció laboral dels usuaris del SMO. La iniciativa va sorgir des del Centre Cívic del barri, que és l’espai on hi conviuen tant el SMO com el Punt Òmnia. Des de l’equipament, doncs, es va proposar que, aprofitant que tots dos serveis cohabitaven en un mateix equipament, estaria bé provar de fer alguna activitat conjunta.

Així les coses, des del Punt Òmnia es va oferir al SMO l’oportunitat de tenir un espai on els usuaris del SMO poguessin elaborar els seus currículums amb el suport de la dinamitzadora del Punt Òmnia. D’aquesta manera, cada dijous de 10:30 a 11:30, els usuaris i usuàries van al Punt Òmnia per fer els seus currículums, on se’ls atén emprant la metodologia pròpia del SMO.

Un temps després d’encetar aquesta col·laboració, el tècnic del SMO va observar que alguns usuaris presentaven la necessitat d’iniciar-se en la informàtica, no només per saber fer un currículum, sinó també per aprendre a cercar feina per Internet. Per tot això, des del Punt Òmnia es va proposar la realització d’un curs d’alfabetització digital dirigit a usuaris i usuàries del SMO. Aquest curs té una durada de dos mesos, i consisteix a iniciar-se en el Windows, el processador de textos (per a la realització de currículums), obtenir i utilitzar un compte de correu electrònic (per facilitar la recerca i l’enviament del currículum), i visitar, registrar-se i consultar els principals portals de feina.

Actualment hi ha 8 alumnes en una situació d’atur de llarga durada que estaran realitzant el curs fins a finals de març.

Trobareu més informació sobre el SMO de Torreforta a http://smo.ajtarragona.es/home.htm

Tamara Mª Ruiz Pascual,

Dinamitzadora del Punt Òmnia de Torreforta de Tarragona


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce