Juliana Casero García

Entitat que representa:Asociación de Vecinos La Balconada
Punt Òmnia: La Balconada

Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
Aporta un vínculo con el vecindario. Muchos de los usuarios del PO conocen la Asociación de Vecinos y sus actividades gracias a que acuden al Òmnia.
Hace que la asociación se abra al barrio y que el barrio se abra a la ciudad ya que hay usuarios que vienen de diferentes puntos de Manresa e incluso de fuera de la ciudad.

Com va néixer la voluntat de tenir un PO?
A esta pregunta no puedo responder ya que yo no formaba parte de la Junta directiva de la Asociación en el momento en el que se solicitó.

I per acabar, com valoren que Òmnia faci 10 anys?
Muy bien, eso quiere decir que funciona, que es necesario y que en una sociedad cada vez más informatizada se hacen indispensables, sobre todo para ayudar a personas de cierta edad a enterder todas estas cosas.

Xavier Garcés Trillo

Entitat que representa: Fundació Barberà Promoció
Punt Òmnia: Barberà Promoció
Anys a la Xarxa Òmnia: des de juliol de 2002

Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
– En quant a col•lectius atesos: per la ubicació que té (serveis municipals de promoció econòmica), el col.lectiu de persones aturades
– En quant a metodologia: aportar la sistemàtica de gestió de qualitat a la gestió  del punt (millora contínua, estandarització de les plantilles que es fan servir, etc…)
– En quant a activitats: destaquen activitats d’ús comunitari com: el blog, la revista MosaicÒmnia, el Concurs de postals de nadal, la participació a la Mostra anual d’entitats, etc…

Com va néixer la voluntat de tenir un PO?
La utilització massiva de les tecnologies de la informació i la comunicació en tots els àmbits han provocat una transformació social que encara avui no s’ha acabat. Aquesta nova dimensió, per un costat tecnològica i econòmica però també social i cultural influeix en gairebé totes les activitats de les persones.

Pràcticament qualsevol professió sol•licita coneixements informàtics, s’ha de tenir en compte que en qualsevol sector empresarial la informatització global i generalitzada tant del procés de producció com del seguiment de les accions s’està fent palès en aquests darrers anys.

Les possibilitats d’oci a partir d’aquest desenvolupament són infinites, també és modifiquen les formes d’interactuar amb els altres.

La liberalització de les telecomunicacions, tarifes planes i creixement d’usuaris a Internet, l’aposta de empreses privades i administracions públiques per aquesta nova realitat, van ser esdeveniments importants i  un aspecte més que donava sentit a apostar projectes com el PO.

Tenir un PO a la nostra entitat ha estat una gran oportunitat perquè ningú quedi fora, d’ enganxar a tothom per a que l’accés a la informació i als nous procediments siguin una eina de solidaritat i de lluita contra l’exclusió social.

I per acabar, com valoren que Òmnia hagi fet ja 10 anys?
Bé: si la fórmula s’ha mantingut pensem que és gràcies a l’esforç que fem les entitats per tal també de mantenir els recursos humans per dinamitzar els equipaments informàtics. En aquest sentit, pensem que caldria buscar la manera que punts que no tenen subvencionats els recursos humans (especialment els seus dinamitzadors), també es poguessin rebre més ajut.


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce