María Tejada León

Estudis o perfil: Trabajadora Social
Edat:39 anys
Punt Òmnia: La Balconada, Manresa
Anys al Punt o en el projecte: 3 anys

Què destacaries de la feina de dinamitzador?
El dinamizador ha de ser una persona polivalente, que lleve a cabo diferentes tareas. Pero lo más importante para mi, es que el dinamizador ha de ser un gran oyente. Es decir, ha de saber escuchar a los usuarios para intentar proponer actividades acordes a ellos y poder crear un clima en el que el usuario sea el protagonista.

I del teu PO?
El hacer del Punt Òmnia un punto de encuentro. El que los usuarios vengan a hacer alguna actividad y esta sea una excusa para reunirse y hacer cosas juntos. Y lo más importante, que los grupos que se forman en el Òmnia transcienden y se mantienen fuera del punto.

Què significa per tu que Òmnia arribi als 10 anys?
La consolidación de un proyecto. Diez años de proyecto ya son muchos y si seguimos aquí es porque nuestra labor es necesaria y está bien hecha. Diez años de continuidad es el reconocimiento al esfuerzo realizado por todos los dinamizadores durante este periodo.

Juan Antonio Revuelta Bravo

Estudis o perfil: Cursant la carrera de enginyeria tècnica (Esp. Electrònica)
Edat: 28 anys
Punt Òmnia: Can Jofresa (Terrassa)
Anys al Punt o en el projecte: 2 anys i 5 mesos.

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
Ara mateix estic fent un projecte conjuntament amb la monitora (Joana Casalmiglia) de uns dels casals del barri en el qual hem creat un facebook personalitzat amb fotos i comentaris que son elegit per el grup de nois del casal amb la finalitat de poder relacionar-ne amb altres casals o punts que conformen la xarxa de aquest projecte que és Òmnia. Actualment s’intentarà fer una toma de contacte amb un grup d’un barri de Terrassa que es diu Montserrat.

Què destacaries de la teva feina com a persona dinamitzadora?
La paciència amb grups de persones que no tenen nivell a l’Àrea de l’informàtica. Encara no es veu, la paciència en aquest treball com dinamitzador és unes de les eines més importants a l’hora de l’ensenyament.

També la capacitat de desconnectar i la flexibilitat entre usuaris de diferents nivells, ja que en tinc en un mateix grup persones que comencen des de 0 i altres persones que tenen un cert nivell, degut a les necessitats del barri i la disponibilitat de les persones.

Què destacaries del teu Punt Òmnia?
La diversitat de persones. En aquest punt, he de dir que hi ha molts usuaris de diferents edats i no hi ha un grup de persones que poden ser als nois que son uns del col•lectiu més nombrós.

També destacar que és un punt que té una gran col•laboració per part dels monitors dels casals i la ludoteca i això és molt important a l’hora de materialitzar les activitats conjuntes.

Què significa per tu que Òmnia hagi arribat als seus 10 anys?
Que és un projecte sòlid amb el qual la gent s’identifica i veu l’importància de les noves tecnologies i les possibilitats que en ofereix i com desenvolupar-les a casa seva. Això, transmetre molta importància al projecte i als seus components com són totes les persones que dia a dia es preocupen en fer que aquest projecte sigui sent fort i que creguem en ell.

Vanessa Oncala Quero

Estudis o perfil: Pedagogia
Edat: 28
Punt Òmnia: Fundació Ciutat de Viladecans
Anys al Punt o en el projecte: 6 anys

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
Tot el material creat durant el projecte es pot trobar en:
http://www.xplai-viladecans.cat/index.php?id=63 on es poden trobar tots els dossiers que se’ls hi donen als usuaris en el curs d’alfabetització digital, els dossiers dels tallers monogràfics, el CD XPLAI que es reparteix als alumnes a començament de curs i que porta els dossiers en català i castellà i tota la documentació del curs., les revistes que es fan trimestralment i especials que han sortit en el butlletí del municipi sobre noves tecnologies

Facebook: XPLAI LaFundació
Grup Facebook: Alumnes i Ex-alumnes XPLAI

Diversos blocs:

http://blog.xarxa-omnia.org/fcviladecans/
http://xplaipaupicasso.blogspot.com
http://xplaialba-rosa.blogspot.com
http://xplaicdiversitat.blogspot.com
http://xplaibiblioteca.blogspot.com
http://xplaicanbatllori.blogspot.com
http://xplaiedeliahernandez.blogspot.com

Què destacaries de la teva feina com a persona dinamitzadora?
És molt gratificant que les persones que han fet un curs amb tu o amb algun company, s’apropin i et diguin: “Gràcies, perquè doneu la possibilitat de que les persones grans aprenguem una cosa, que abans no hem pogut fer”

Què destacaries del teu Punt Òmnia?
És un punt molt ben situat geogràficament, ja que es troba en el mig del municipi, i d’aquesta manera a la gent no li fa “mandra” apropar-se. La veritat és que la majoria de gent que ve a apuntar-se, quan obrim pre-inscripcions la primera opció és de l’auditori Pau Picasso.

És el casal d’associacions del municipi, i per aquesta raó, també, tenim més afluència de gent en el punt, ja que les persones que tenen allà la seva seu, és la que utilitza més el punt.

Treballem, a part de amb aquestes associacions, amb els serveis personals de l’ajuntament (gent gran) i per aquest motiu treballem amb la gent gran, fent-los un taller a la setmana d’alfabetització digital de 2 hores de duració.

Treballem amb nens de centres oberts, fent amb ells 1 hora a la setmana i també treballem amb comerciants del municipi.

És a dir, intentem treballar amb tots els col·lectius de Viladecans, les noves tecnologies i de moment tenim molta afluència al punt.

Com veus l’Òmnia en el futur?
Ho veig més gran. Amb més gent que s’apropa a nosaltres. Amb l’obertura de més punts, per poder donar cobertura a tot el municipi.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: