El passat 8 d’abril, es va celebrar el Dia del Poble Gitano (en el següent document es recull els motius de la celebració a Catalunya). Després del tradicional acte polític-institucional al Parlament de Catalunya, representants  de els entitats i tècnics/ques de les entitats i associacions gitanes de Catalunya i ciutadania van concentrar-se a la confluència del riu Ripoll i Besós, al municipi de Montcada i Reixach. L’acte va consistir en una ofrena de flors per rememorar  l’èxode gitano de l’Índia a tot el món i d’espelmes, en record de l’extermini nazi.

La gran novetat d’enguany ha estat la participació molt activa dels punts Òmnia Gaó Kaló de Barcelona i Centro Cultural Gitano La Mina de Sant Adrià de Besós. Els punts Òmnia formen part de la comissió de noves tecnologies del Pla Integral Gitano i actualment estan treballant en la creació i presentació del Museu Virtual del Poble Gitano. Des de la comissió de noves tecnologies, es va plantejar aprofitar el Dia del Poble Gitano per recollir materials audiovisuals i fer difusió del Museu Virtual del Poble Gitano (ens breu es farà la presentació oficial) traient els portàtils els carrer, a l’acte de Montcada pel matí, i al barri de Gràcia de Barcelona per la tarda.


Els objectius de l’acció responen a 4 eixos de treball:

1. Projecte òmnia: Promocionar i difondre els serveis que ofereixen els Punts Òmnia Gaó kaló i Centro cultural Gitano La Mina, ubicat en entitats que treballen principalment amb col•lectiu gitano.
2. E-inclusió: Captar noves persones usuàries al tallers d’alfabetització digital i fomentar l’interès en el museu virtual.
3. Pla integral del poble gitano: Presentar el museu virtual tan a la comunitat gitana com a la no gitana, incentivar la participació en el museu virtual i cercar informació i materials per al portal.
4. Cultura gitana: Recollir informació tant de text, imatge i audiovisual per al portal.


L’acció va servir per iniciar la difusió del museu virtual del poble gitano entre la comunitat gitana i realitzar contactes amb nous testimonis que poden aportar valuosos materials al museu virtual del poble gitano.

Anna García, dinamitzadora PO Centro Cultural Gitano La Mina de Sant Adrià de Besós.
Arnau Selga, dinamitzador PO Gao Kaló de Barcelona.
Anna Rosinés Pons, Tècnica Territorial d’Òmnia Vegueria Barcelona.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: