Avui 23 d’abril, és la Diada de Sant Jordi, el dia del llibre i de la rosa, del drac, el cavaller, la princesa i les 4 barres… Com cada any, molts Punts Òmnia aprofiten la festivitat per explicar la Catalanitat, les tradicions, fomentar la lectura d’obres variades i desenvolupar innovadores activitats que circulen per la xarxa o creades per les mateixes persones dinamitzadores.

La Diada de Sant Jordi és una bona oportunitat per a treballar amb diferents col·lectius de l’Òmnia (persones adultes, gent gran, persones nouvingudes, infants…) proposant activitats alternatives (comentari de llibres, gimcanes, cercar els llibres més venuts, videocontes…) i implicar-se en les activitats comunitàries que es realitzen als barris i municipis amb complicitat amb la resta d’entitats (venda de roses,fires…).

A continuació, un recull d’enllaços del blocs dels punts Òmnia amb propostes d’activitats i recursos per a celebrar la Diada de Sant Jordi amb les noves tecnologies com a eina de treball:

 • Grup de treball de la comunitat Òmnia per a intercanviar recursos i desenvolupar activitats als punts Òmnia per a conèixer una mica més la diada. http://comunitatomnia.ning.com/group

 • Punt Òmnia del centre cultural Gitano de la Mina: hi ha enllaços en els que explica la llegenda de Sant Jordi. Una bona manera per a difondre la cultura i sentir-se part del poble Català. http://puntomniaccgmina.blogspot.com/
 • Punt Òmnia de Ripoll Eudald Graells: els infants fan una exposició de dibuixos de Sant Jordi que han creat amb el drawing for children. n’estan fent un mural, penjaran les fotos en el bloc. Tanmateix el divendres amb les dones nouvingudes que fan el taller omniatitzat (llengua, tic, cultura…) aniran a passejar pel poble per viure i veure la tradició del Sant Jordi. Ho han treballat durant dos divendres i aquest sortiran al carrer per viure la festa d’aprop. http://omniaeudaldgraells.blogspot.com/2010/04/preparem-el-sant-jordi.html
 • Punt Òmnia CEIJ Mowgli de Cornellà de Llobregat portarà a terme un intercanvi de punts de llibre amb els usuaris del punt Òmnia de Santa Coloma. Dos punts TIC de Viladecans també ho faran entre ells (Vanessa Oncala i Javier). S’han organitzat per disponibilitat horària a partir del grup de treball de les jornades territorials que es van fer al Vallès. http://puntsomnia.blogspot.com/

Altres webs amb recursos interessant sobre Sant Jordi:

 • Web del departament d’educació de la Generalitat amb un recull de propostes de jocs i activitats per a treballar la diada de Sant Jordi. http://www.edu365.cat/stjordi/

La Festivitat de Sant Jordi és una d’altres festes tradicionals i cícliques del costumari Català que trobem durant l’any en el calendari. Aquestes festivitats poden ser una eina per a treballar la gestió de la diversitat cultural als punts Òmnia i territori des d’una perspectiva intercultural. Conèixer les tradicions, llegendes i diades de les diferents cultures en convivència, és una bona eina per a fomentar el coneixement i reconeixement mutu i les diferències i similituds culturals des d’una perspectiva de respecte, d’igualtat i integradora prenent la cultura i tradicions com a centre d’interès i fil conductor.

I passeu una bona diada!

Núria Perpinyà i Anna Rosinés, Tècniques Territorials d’Òmnia.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce