Maurici Jaumandreu

Estudis: Llicenciat en Filosofia.
Anys en el Projecte: Vaig començar a treballar en l’àmbit de les TIC en un programa d’alfabetització digital per a persones adultes, en el marc dels programes de l’Obra Social de la Caixa Catalunya. Al cap d’uns anys, em vaig incorporar a la Xarxa Òmnia com a dinamitzador del Punt Òmnia de Montigalà, a Badalona. La meva estada allà va ser una experiència gratificant però breu, ja que es tractava d’una substitució per maternitat, però vaig tenir la sort de poder continuar vinculat al projecte incorporant-me com a Tècnic Territorial.

Càrrec o responsabilitat en l’ODC: la meva tasca a l’Oficina de Dinamització Comunitària passa per ser el referent territorial de les vegueries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i alhora per a les terres de ponent (Lleida) i l’Alt Pirineu i Aran. Més concretament, la meva tasca consisteix a fer el seguiment de la tasca de les persones dinamitzadores, donant-los suport de caràcter metodològic i pedagògic, i fent tot el possible per a què entre elles mateixes generis espais de trobada que els possibiliti treballar en xarxa.

Què destacaries de la teva feina dins l’ODC? Destaco per sobre de tot el contacte que et permet tenir amb les persones dinamitzadores, la qual cosa és intensament enriquidora. Coneixes situacions i realitats diverses, i alhora això et serveix per reflexionar sobre el conjunt de la Xarxa, les seves descompensacions, i les possibles fórmules de solució.

Què ressaltaries del projecte? Per a mi l’element més important del projecte Òmnia és el seu vessant social. Sóc de l’opinió que aquest element és el que per sobre de tot ha de guiar l’acció quotidiana dels punts. L’Òmnia no s’entén sense la seva acció social transformadora, i per això és tant important que quedi clar que no es tracta d’un projecte tecnològic, sinó d’un projecte que fa ús de les TIC per a finalitats socials. D’altra banda, la capacitat de relacionar-nos amb altres projectes socials, no només de la SAC –com ara s’ha començat a fer- sinó de manera transversal amb altres departaments de la Generalitat, hauria de ser una línia de treball per al bon futur del projecte.

Quin significat té per tu el 10è aniversari d’Òmnia? Doncs el fet d’evidenciar que han passat 10 anys i encara tenim molta feina per davant… – és a dir, que 10 anys després, la xarxa s’ha estès, s’ha professionalitzat cada vegada més, però les necessitats també han crescut i això fa que l’Òmnia sigui més necessari que mai.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce