Alicia Garcia

Estudis o perfil: Educadora Social.
Edat: 37 anys
Punt Òmnia: El Xup, a Manresa
Anys al Punt o en el projecte: 2

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
Al tenir quatre grups d’ adults , el nivell que tenen és molt bàsic de manera que no necessito materials massa sofisticats ja que Internet hem dona moltes idees que son ben rebudes pels alumnes. També adapto molt el temari a les necessitats individuals o bé als aconteixements actuals.

Per l’ estiu hi ha previst un monogràfic de retoc fotogràfic i aquí si que els alumnes fabricaran algun tipus de material.

Què destacaries de la feina de dinamitzador?
Treballar la proximitat amb la gent de l’ entorn, acostant i familiaritzant l’ ús dels ordinadors a tots els col·lectius. En general es treballa per fer veure la informàtica com una eina per facilitar la vida quotidiana, per fer un bon ús i no un obstacle insalvable o de difícil comprensió.

I del teu PO?
Els horaris son força bons, no cal cap tipus de requisit per accedir-hi, el cost de l’ ús de l’ ordinador es gratuït i el fet de ser en el centre del barri fa fàcil la seva localització encara que, el local mereix un canvi ja que tenim barreres arquitectòniques importants entre altres inconvenients.

Què significa per tu que Òmnia arribi als 10 anys?
Significa l’ enorme necessitat que hi ha de que existeixin punts d’ accés públic a les noves tecnologies per tal de democratitzar el dret de l’ ús a aquestes i de que arribin a tota la població en general, sobretot a col·lectius vulnerables.

També ratifica que vivim actualment en l’ era de les noves tecnologies i això fa que sigui necessari estar al dia en tot el referent a aquest tema. Qüestions tant bàsiques del dia a dia com comprar viatges, comprar entrades pel teatre, guardar fotos o fer la declaració d’ hisenda, es fa per mitjà d’ un ordinador. Els temps actuals evidencien doncs la necessitat de tenir coneixements bàsics d’ informàtica i cada cop seran aquests més necessaris.

José Manuel Gutierrez Portales

Estudis o perfil: BUP I COU, CURSOS OFIMÀTICA, INTERNET, FLASH…
Edat: 41
Punt Òmnia: Pare Ignasi Xup, Manresa (OmniaXup m’agrada més)
Anys al Punt o en el projecte: 10

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
Be després de tants anys, son molts projectes, material i moltes feines realitzades. Activitats per a:
– gent gran: competicions de jocs, un receptari de cuina de plats propis dels alumnes,
– Infants: cibercolonies, revistes dels seus centres.
– Joves: edició de fotos amb concurs,competició de jocs, etc…
– activitats conjuntes amb altres Punts Omnia de la ciutat com l’ Omniatrivial, Omnianit, Omniarol),

Tanmateix també he donat formació On-line i presencial a d’altres dinamitzadors d’altres Punts. Darrerament hem fet un projecte per canviar d’ubicació el nostre Punt Òmnia. Estic satisfet amb la feina realitzada durant tants anys tot i que sempre es pot fer més, això sense cap dubte.

Què destacaries de la feina de dinamitzador?
Bé a part de tenir un mínim de coneixements, has de tenir molta mà amb la gent, ser un bon comunicador i que la gent sàpiga treure benefici de les noves tecnologies d’una manera divertida i molt pràctica. Crec que fem una feina molt dura que no esta prou avaluada, però que amb el temps dona els seus fruits, sobretot amb el petits que al menys jo he vist créixer.

I del teu PO?
Bé el nostre Punt Omnia és petit i acollidor, tot i que sempre hem tingut mancances però això fa que el tracte sigui més familiar, i al ser un barri a les afores fa que tots ens coneguem i la feina és més personalitzada.

Què significa per tu que Òmnia arribi als 10 anys?
Que m’estic fent vell, jajaja és broma, jo porto aquí des de el principi i per mi és molt important que el projecte hagi arribat tant lluny i jo amb ell. Crec que és molt important que la gent tingui algun lloc on es sent realitzada i on pot trobar recolzament per les seves mancances a tots el nivells. És un eina molt necessitada avui dia a qualsevol lloc tant a la feina com a la llar i aquí poden trobar la resposta que necessiten als seus dubtes o problemes…


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: