Va ser l’any 2009, en el Dia d’Internet quan començava a funcionar l’espai virtual de trobada de les persones que participen i treballen en el projecte Òmnia.

Ha estat un pas endavant, un espai que ha trencat amb moltes (no totes) de les dificultats que suposa participar i treballar per un projecte en Xarxa.

Destacar que la Comunitat ha significat entre altres coses:

– Fomentar la PROFESSIONALITAT de les persones que participen en el projecte gràcies a poder compartir el dia a dia, les problemàtiques i la seva recerca de solucions, plantejar accions i activitats, desenvolupar continguts… sentir-se membres d’un col·lectiu que treballa per un projecte comú.

– Ha significat trencar amb la SOLEDAT de la persona dinamitzadora davant la seva tasca d’educació i el treball de les TIC en el territori.  Estar en contacte amb la resta de la Xarxa ha permés sentir-se acompanyat davant les dubtes, moments difícils, necessitats…interactuar i relacionar-se amb altres persones que desenvolupen la mateixa  tasca.

– Desenvolupar un sentiment de PERTINENÇA a un projecte, a una xarxa gràcies al fet de poder conèixer i compartir la realitat dels diferents territoris i funcionament dels PO.  Saber dels altres i com ho fan, ha estat un element de enriquiment i millora per a la cohesió de la Xarxa.

– Un espai de CREACIÓ DE CONEIXEMENT des de la capacitat de les persones participants que ha facilitat la millora metodològica de molts PO gràcies a la possibilitat d’intercanviar recursos, materials, idees… I també, generar debats i reflexions que han repercutit en el creixement del projecte i de les persones. En aquest sentit, la comunitat representa un punt de millora qualitativa i d’innovació.


Es podria seguir anomenant moltes altres característiques que han convertit la Comunitat en un espai de referència però, si a nivell qualitatiu ha significat trencar amb la soledat, fomentar la professionalitat, desenvolupar un sentiment de pertinença o la creació de coneixement col·laboratiu. En el camp quantitatiu amb caires qualitatius, també ha significat:

La Comunitat Òmnia està formada per 167 membres les quals han publicat 467 informacions des dels seus blocs personals; creat 21 grups de treball de diferents temàtiques o finalitats;  activades 55 espais de debat i reflexió en el fòrum;  ha rebut 16.981 visites que han entrat 106.388 vegades a veure les seves pàgines; compartit 32 vídeos o 1241 fotografies d’activitats o treballs realitzats…tot plegat ha significat 2501 hores de treball en la Comunitat Òmnia !!!

Ara, després d’un any de feina en entorn virtual, és el moment de fer les valoracions, de comprovar la seva validesa i afrontar nous reptes que millorin la proposta desenvolupada fins aquest moment.

Destacar per finalitzar, la qualitat de les persones dinamitzadores treballant en la Comunitat, així com el civisme i respecte a la diversitat d’opinions, problemàtiques, aportacions… mostrant una gran professionalitat i un desig de créixer i innovar….bona feina!!!

Cesk Gasulla Ramon

Equip Oficina de Dinamització Comunitària-ODC


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce