El Punt Òmnia dels Serveis Socials del Centre Històric de Lleida treballa amb diverses entitats del barri: PROSEC (Casal Remolins), Arrels Inserció, Trampolí (CIJCA), Serveis Socials, Oficina del Pla de Barris del Centre Històric, Llar Residència Reina Elisenda de Montcada i Institut Municipal d’Ocupació.

Per tal de facilitar la tasca, s’han creat una sèrie de grups en coordinació amb els Serveis Socials del Centre Històric:

 • Projecte Alaida: és un grup dirigit a l’alfabetització digital de dones en edat laboral per la millora de la seva qualificació professional. Aquests grups de dones precisen treballar habilitats de presència personal, puntualitat i normes  amb l’objectiu de poder dur a terme cursos de formació i millorar les seves aptituds.
 • Grups de dones àrabs: Des dels serveis socials es porten a terme classes de llengua castellana a dones del magrib. Amb poc temps el grup es va fer molt nombrós, fet que feia molt difícil la tasca per a una sola educadora. S’ha decidit dividir el grup en dos, de manera que mentre un es troba al Centre del carrer Democràcia, l’altre acudeix al Punt Òmnia a practicar i fer exercicis amb l’ordinador amb diferents recursos lingüístics disponibles a la xarxa.

La coordinació amb la cap de zona de l’Àrea de Serveis Personals i les treballadores socials és constant ja que són qui deriva, majoritàriament, persones al punt que s’han de fer el Curriculum Vitae i que estan interessades en fer recerca de feina per Internet, així com per fer el seguiment del grup de dones àrabs.

Les entitats amb qui es coordinen són:

PROSEC, Casal Infantil “Remolins”. Es tracta d’una entitat que treballa al servei de la infància, l’adolescència i la joventut, preferentment de sectors socialment desfavorits. Tenen programades dues sessions a la setmana per a dos grups: grup de petits (de 4 a 6 anys) i grup de grans (7 a 12 anys). Realitzen diferents activitats: Internet, jocs educatius, reforç escolar i dibuix. Durant el mes d’agost es va cedir l’espai del punt al casal per tal que hi poguessin realitzar activitats i així, donar cabuda en les seves activitats a tots els infants inscrits.

CIJCA, Col·lectiu d’Iniciatives Juvenils Contra l’Atur, “El Trampolí”. Servei educatiu que s’ofereix en horari extraescolar a joves, d’ètnia gitana i immigrants, que pateixen determinades problemàtiques socials i mancances personals o socials. Utilitzen les instal·lacions un cop a la setmana, en una sessió de dues hores. Se’ls hi ofereixen recursos informàtics per la realització d’activitats educatives per a treballar diferents àrees formatives, segons la necessitat de cada participant o com així ho valori el seu educador.

Associació de Dones de Democràcia i Príncep de Viana. S’ha col·laborat en la realització de cartells per a l’associació. Algunes d’elles participen en tallers.

Fundació Social Sant Ignasi de Loiola, Programa Arrels. Es tracta d’un grup de persones que es troben en fase de tractament d’addiccions i que amb l’objectiu de possibilitar la seva reinserció i recuperació segueixen un itinerari educatiu, psicològic, social i laboral, que promou una autonomia personal complerta. Fan tallers d’alfabetització digita, recerca de feina, confecció de CV i cartes de presentació i mecanografia.

Llar Residència Reina Elisenda de Montcada. Aquest grup el conformen persones que pateixen un trastorn mental sever. Les activitats que es duen a terme amb aquest grup consisteixen en iniciació bàsica a la informàtica i exercicis d’estimulació cognitiva amb l’ordinador. Cada dos mesos es fan coordinacions amb la terapeuta ocupacional per valorar cada cas.

També en coordinació amb l’Institut Municipal d’Ocupació s’ha incorporat un alumne en pràctiques, dins el projecte de La Casa d’Oficis, com a “Dinamitzador digital i manteniment i reparació d’ordinadors”. Les esmentades pràctiques van tenir una durada de 6 mesos.

Més enllà de tot això, per tal de poder dur a terme activitats conjuntes amb els tres punts Òmnia de la ciutat es coordinen mitjançant reunions setmanals. A més s’ha creat un bloc comú per als tres punts per difondre aquestes activitats: http://blog.xarxa-omnia.org/omniailergets/

Eduard Vendrell, dinamitzador del Punt Òmnia dels Serveis Socials del Centre Històric de Lleida
amb la col·laboració de Maurici Jaumandreu, Tècnic Territorial Òmnia de Lleida
<!–[if !mso]> <! st1\:*{behavior:url(#ieooui) } –>

El Punt Òmnia dels Serveis Socials del Centre Històric de Lleida treballa amb diverses entitats del barri. PROSEC (Casal Remolins), Arrels Inserció, Trampolí (CIJCA), Serveis Socials, Oficina del Pla de Barris del Centre Històric, Llar Residència Reina Elisenda de Montcada i Institut Municipal d’Ocupació.

Grups creats en coordinació amb els Serveis Socials del Centre Històric:

Projecte Alaida; grup dirigit a l’alfabetització digital de dones en edat laboral per la millora de la seva qualificació professional. Aquests grups de dones precisen treballar habilitats de presència personal, puntualitat i normes amb l’objectiu de poder dur a terme cursos de formació i millorar les seves aptituds.

Grups de dones àrabs. Des dels serveis socials es porten a terme classes de llengua castellana a dones del magrib. Amb poc temps el grup es va fer molt nombrós, fet que feia molt difícil la tasca per a una sola educadora. S’ha decidit dividir el grup en dos, de manera que mentre un es troba al Centre del carrer Democràcia, l’altre acudeix al Punt Òmnia a practicar i fer exercicis amb l’ordinador amb diferents recursos lingüístics disponibles a la xarxa.

La coordinació amb la cap de zona de l’àrea de Serveis Personals i les treballadores socials és constant ja que són qui deriva, majoritàriament, persones al punt que s’han de fer el Curriculum Viate i que estan interessades en fer recerca de feina per Internet, així com per fer el seguiment del grup de dones àrabs.

Entitats:

PROSEC. Casal Infantil “Remolins”. Es tracta d’una entitat que treballa al servei de la infància, l’adolescència i la joventut, preferentment de sectors socialment desfavorits. Tenen programades dues sessions a la setmana per a dos grups: grup de petits (de 4 a 6 anys) i grup de grans (7 a 12 anys). Realitzen diferents activitats: Internet, jocs educatius, reforç escolar i dibuix. Durant el mes d’agost es va cedir l’espai del punt al casal per tal que hi poguessin realitzar activitats i així, donar cabuda en les seves activitats a tots els nens inscrits.

CIJCA. Col·lectiu d’iniciatives Juvenils Contra l’atur. “El Trampolí”. Servei educatiu que s’ofereix en horari extraescolar a joves, d’ètnia gitana i immigrants, que pateixen determinades problemàtiques socials i mancances personals o socials. Utilitzen les instal·lacions un cop a la setmana, en una sessió de dues hores. Se’ls hi ofereixen recursos informàtics per la realització d’activitats educatives per a treballar diferents àrees formatives, segons la necessitat de cada participant o com així ho valori el seu educador.

Associació de Dones de Democràcia i Príncep de Viana. S’ha col·laborat en la realització de cartells per a l’associació. Algunes d’elles participen en tallers.

Fundació Social Sant Ignasi de Loiola. Programa Arrels. Es tracta d’un grup de persones que es troben en fase de tractament d’addiccions i que amb l’objectiu de possibilitar la seva reinserció i recuperació segueixen un itinerari educatiu, psicològic, social i laboral, que promou una autonomia personal complerta. Fan tallers d’alfabetització digita, recerca de feina, confecció de CV i cartes de presentació i mecanografia.

Llar Residència Reina Elisenda de Montcada. Aquest grup el conformen persones que pateixen un trastorn mental sever. Les activitats que es duen a terme amb aquest grup consisteixen en iniciació bàsica a la informàtica i exercicis d’estimulació cognitiva amb l’ordinador. Cada dos mesos es fan coordinacions amb la terapeuta ocupacional per valorar cada cas.

També en coordinació amb l’Institut Municipal d’Ocupació s’ha incorporat un alumne en pràctiques, dins el projecte de la Casa d’oficis, com a “Dinamitzador digital i manteniment i reparació d’ordinadors”. Les esmentades pràctiques van tenir una durada de 6 mesos.

Per poder dur a terme activitats conjuntes amb els tres punts Òmnia de la ciutat es programen reunions de coordinació setmanal. A més s’ha creat un bloc comú per als tres punts per difondre aquestes activitats.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce