El passat dilluns, 17 de de maig, es va celebrar el dia mundial de la internet, celebració a la qual, diversos Punts Òmnia s’hi han adherit amb diversos tipus d’accions.

Però potser val la pena conèixer d’on surt aquesta celebració…

El març de 2006, coincidint amb la Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació de Túnez, es va proposar que el 17 de maig, esdevingués el dia mundail de la societat de la informació (conegut a l’estat espanyol com a Dia mundial de la internet on es celebrava ja des de l’any 2004). L’objectiu de la celebració és promoure la importància de les Tecnologies de la Informació i Comunicació en els diversos assumptes relacionats amb la Societat de la Informació. En aquest enllaç podreu consultar els principis fonamentals de la cimera i en aquest altre els convenis a nivell individual i col·lectiu.

I aquestes són algunes de les activitats que alguns punts Òmnia d’arreu el territori han realitzat per socialitzar les noves tecnologies i continuar treballant pr la e-inclusió utilitzant el Dia de la Internet com a pal de paller:

 • ENXARXA’T!

BARCELONA CIUTAT.
Punts Òmnia: Trinijove, TEB, CJ Martí Codolar, Casal dels Infants del Raval i Adsis.

Cada PO s’ubica en un punt amb connexió wifi del barri (biblioteques, entitats, punts barcelona wifi (http://www.bcn.cat/barcelonawifi/ca/). Es tracta de sortir amb un ordinador i:

1. Ensenyar a la ciutadania a connectar-se a la xarxa Barcelona wifi (treballar el tema de l’accessibilitat a internet)
2. Expressar els aspectes que agraden i no agraden en un mapa per a treballar el tema de l’espai públic.

 • JORNADA TECNOLÒGIA PER CELEBRAR EL DIA DE LA INTERNET.

MATARÓ
Punts Òmnia: Cerdanyola i Molins

A Mataró han organitzat una jornada tecnològica centrada en els beneficis que internet reporta en el dia a dia de la ciutadania i per tal de donar a conèixer la tasca que estan duent a terme els Punts Òmnia del municipi. La jornada consta d’un taller sobre gestions telemàtiques, xarxes socials, una conferència i una taula rodona sobre el projecte Òmnia.

 • ÒMNIES DE TERRASSA

TERRASSA
Punts Òmnia: Egara, Pla de Bonaire, Sant Llorenç, Can Tussell, Can Jofresa i Montserrat.

Els Òmnies de Terrassa han demanat a les persones particIpants que facin un logo per identificar els Òmnies de Terrassa.
Així que, mans a les mans, les persones usuàries han fet 17 dissenys de logos per poder triar!

Els passos que cal seguir són:

1. Entrar a aquest Bloc del concurs: http://votalogo.wordpress.com/
2. Crear una nova entrada posant el nom del usuari, el punt des del qual es vota i el número del logo que s’ha triat.
3. El 19 de maig , com a data final fixada per votar.

 • VIDEOCONFERÈNCIES TRANSCONTINENTALS!

BADALONA
Punt Òmnia Sant Roc

El dIa 17 de maig i durant aquesta setmana el PO Sant Roc organitza intercanvis amb un Telecentre de Bolívia i els Telecentres Llaktanet d’Ecuador. Realitzaran videoconferències amb les persones participants del Telecentre Cistem i el seu dinamitzador Javier, de la ciutat d’El Alto de Bolívia. També col·laboraran amb la fundació ERPE (Escuelas Populares Radiofónicas del Ecuador) i seus Telecentres Laktanet. Dimarts, Ràdio ERPE va invitar al punt a una videoconferència amb un telecentre Llaktanet. Esperem que sigui l’inici d’una col·laboració a llarg termini.

Festa Internet Videoconferències usuaris Òmnia St Roc <=> Telecentre Cistem El Alto Bolívia

Continuaran publicant en el blog les postals de celebració per enviar, articles, i vídeos.

 • SEGURETAT A INTERNET AL PO TORRELLES

Des del Punt Òmnia Torrelles, han celebrat el Dia d’Internet tot passant una estona d’esbarjo, fent l’activitat sobre la seguretat a Internet amb el grup d’ACTIC (grup que es prepara per fer la prova de l’acreditació en competències TIC), a través del joc del trivial anomenat “Triviral” que es troba a l’enllaç de Seguretat de la Informació: http://www.seguretatdelainformacio.cat/

La dinamitzadora Yerusa ha escrit un post a la comunitat Òmnia per a compartir l’activitat i ha afegit un nou enllaç: www.iqua.net (Agència de Qualitat a Internet).

 • PO LA SEU D’URGELL

Des del Punt Òmnia de l’Escorxador, de La Seu d’Urgell, també han enfocat els esdeveniments del dia d’Internet al Joc del Trivial, tot encetant l’activitat el divendres 14 amb un grup de mares, i donant-li continuïtat els dies 17 i 18 amb dos col·lectius més. Com és habitual en aquestes diades, han sorgit preguntes i dubtes sobre el tema d’Internet, que han estat ateses per la dinamitzadora, l’Ester Collado. Molts dels temes els han resolt utilitzant i treballant des de la pàgina web http://www.seguretatdelainformacio.cat/

 • DIA D’INTERNET, DIA PER A L’OCI, INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ AL PO MARIANAO

En els tallers i durant l’accès lliure es van presentar un seguit de  pàgines on es pot fer des  d’escoltar la ràdio fins a llegir la premsa o veure la televisió. També van fer de reporters aprenent a fer el seu propi bloc en 5 minuts.

 • EN PARLEM DES DE PO SANT VICENÇ DELS HORTS

Al Punt de Sant Vicenç dels Horts la dinamitzadora va fer una xerrada oberta a tota la població sobre l’impacte que té les Noves Tecnologies a nivell evolutiu, neurològic, social, educatiu… sobretot pel que fa als infants i joves.

 • TROBADA FOTOGRÀFICA DE LA BLOGL’HOSFERA

HOSPITALET DE LLOBREGAT

Punts Òmnia: Gornal, CIJ Bellvitge i JIS Arrels
http://bloglhosfera.wordpress.com/2010/05/14/dia-mundial-dinternet/

A l’Hospitalet de Llobregat han realitzat una “quedada fotogràfica” amb les persones participants del punts Òmnia per tal de fotografiar elements representatius de la seva ciutat. La visita a l’exposició fotogràfica es podrà realitzar virtualment consultant el bloc.

També han donat a conéixer l’activitat fotogràfica a través dels mitjans de comunicació, concretament a les notícies de la televisió Digital’H (emissió a dia de 24 de maig del 2010, cap al minut 16). L’enllaç a la web és: http://www.digital-h.cat/web/digital-h/

 • MÉS QUE UNA AULA AL PO MASQUEF@ULA

Pel dia mundial d’Internet des del PO Masquef@ula han montat una carpa al jardí del CTC amb 10 Pcs portàtils i connexió wifi per tal de promocionar i donar informació sobre el projecte de connexió a Internet: Masquefa Sense Fils.

A més, també des del Punt Òmnia Masquefaula han creat un bloc temàtic sobre internet juntament els infants. L’enllaç és: http://www.masquefauladiainternet.blogspot.com/. La gent que hi va participar en la construcció d’aquest bloc tot fent comentaris, té connexió gratuïta al CTC (Centre Tecnològic Comunitari).

Tan sols havien de contestar a la pregunta “Què ha suposat Internet a la teva vida?“. La iniciativa ha tingut molt d’èxit amb un total de 33 respostes. Un dels mitjans que van utilitzar per fer-ne difusió, va ser a la plana web de l’ajuntament de Masquefa i es van servir d’un un “bànner” sobre aquesta diada.

 • GIMKANA ONLINE DES DEL PO ESPRONCEDA

Per celebrar el dia internacional d’internet, PO Espronceda (Sabadell), ha organitzat una gimkana on line composta de 10 preguntes, amb l’objectiu d’aprendre i de fomentar l’ús d’internet i de descobrir les seves utilitats. Aquestes preguntes han estat proposades i triades pels usuaris que venen a formar-se al punt. D’entre altres, hi trobem preguNTes com ara, qué és el que no poden menjar el celíacs, quants països hi ha al món, o justament què és una gimkana. Per consultar les altres preguntes del qüestionari es pot fer a través del següent enllaç: http://blog.xarxa-omnia.org/espronceda/2010/05/17/17-de-maig-dia-internacional-dinternet/

 • PO CASA CARITAT A LA VIQUIPÈDIA

Des de la Casa de la Caritat de Valls han fet el següent programa d’activitats:


D’altra banda, un cop realitzades les activitats, han fet la següent nota de premsa:

Nota premsa: Cloenda actes FesInternet

El passat dilluns 17 de Maig, dia mundial d’Internet, el  Punt Òmnia de Casa Caritat ha tancat els actes commemoratius de la 5a edició de FesInternet a Valls, en els quals han participat unes 200 persones entre infants, joves i adults.

Com a acte de cloenda es va editar la  Viquipèdia per incorporar els termes de Casa Caritat de Valls i UEC, Unidad d’escolarització compartida. Per a realitzar aquesta activitat es va contar amb la col·laboració de 2 voluntaris de Viquipèdia que es van desplaçar des de Barcelona, el Carles Paredes, estudiants de Enginyeria Informàtica  i el Joan Ramon Gomà, professor de la facultat d’Enginyeria de la UPC, tots dos membres de l’Associació Amical Viquipèdia.

Amb aquest acte simbòlic, Casa Caritat dóna per tancats els actes commemoratius del dia Mundial d’Internet 2010.

 • TALLERS DE GESTIONS ONLINE AL PO RIU CLAR

Amb motiu del Dia Mundial d’Internet del dia 19 de Maig de 2010, el Punt Òmnia de Riu Clar va fer un taller per donar a conèixer les diferents activitats que es poden realitzar per Internet.

Els objectius eren els següents:
* Donar a conèixer el dia Mundial d’Internet al barri de Riu Clar.
* Mostrar els tràmits que es poden fer en les administracions públiques, facilitant així desplaçaments, trucades, etc.
* Promoure la utilització de xarxes socials com a mitjà de comunicació.
* Fomentar la utilització del punt Òmnia als veïns del barri.
* Facilitar la recerca de feina per Internet.

De 11 a 12:30 h TALLER DE GESTIONS TELEMÀTIQUES (AMB LES ADMINISTRACIONS)
De 15 a 16:45 h TALLER DE XARXES SOCIALS.
De 17 a 18h TALLER DE RECERCA DE FEINA PER INTERNET.

 • CONNECTANT PERSONES DES DELS TELECENTRES

PRAT DEL LLOBREGAT.
Fundación Esplai

http://comunitatomnia.ning.com/profiles/blogs/activitat-dia-dinternet

Només ens queda felicitar a totes les persones dinamitzadores pel vostre enginy, esforç i feina ben feta. Endavant i… fes internet!!

Equip ODC
Oficina de Dinamització Comunitària

 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce