Participar de qualsevol projecte social té intrínsecs una sèrie de valors: compromís, motivació, sensibilitació, implicació… i el projecte Òmnia no n’és una excepció. Però SER ÒMNIA, sigui quin sigui el rol que hi desenvolupem (dinamitzadors/es, responsables, participants, tècnics/ques, voluntaris/es…) té un valor afegit que fa, de la gent Òmnia (perquè el projecte és i el fan les persones) un tot amb identitat pròpia.


EL VALOR DE TRANSFÒRMAR
: cada Punt Òmnia treballa per transformar la seva realitat en una societat més justa i on cada persona hi tingui el seu lloc. Es tracta d’un valor de canvi, d’evolució, de desenvolupament… no tan sols de la societat sinó del mateix projecte, que es transforma i creix dia a dia.

EL VALOR DE  D’EM PODERAR: Òmnia intenta fugir de l’assistencialisme i paternalisme fomentant l’autogestió i autonomia de la ciutadania. Per tot això, cal aprendre a participar i fomentar la implicació de les persones en la seva comunitat.

EL VALOR D’INNOVAR: ser òmnia significa ésser contemporani als nostres temps, proactiu, creatiu, amb un aprenentatge constant, cercant noves fórmules metodològiques, pedagògiques, tecnlògiques, participatives…


EL VALOR D’UNA COMUNITAT:
Òmnia és una comunitat de persones que treballen per a l’e-inclusió. Ser i sentir-se de la comunitat Òmnia significa sentir-se connectat amb la resta, amb les diverses eines que es tenen a disposició, compartir i construir per continuar avançant.


EL VALOR DE FER XARXA
: Òmnia és xarxa, transversalitat, corresponsabilitat,  interacció i participació amb les entitats de cada territori on s’ubica un punt Òmnia així com a nivell global, és a dir, per tot el territori. Treballar en clau de xarxa significa multiplicar!

Tot això (i alguna coseta més 😉 ) és el que he après treballant i navegant al vaixell d’Òmnia. Ara canvio de vaixell i de projecte essent conscient que ser Òmnia és un valor que sempre hi serà.

I la resta de valors Òmnia els ha de descobrir un i una mateixa… Gràcies!!

Anna Rosinés Pons
Tècnica Territorial d’Òmnia.


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce