La Fundació Tutelar Terres de l’Ebre, integrant del grup GEIS (Grup d’Entitats d’Iniciativa Social de les Terres de l’Ebre) porta dos anys col·laborant amb el projecte Punt Òmnia a Tortosa concertant tallers per a adults tutelats. Aquest any 2010, durant els mesos de juny i juliol, hem endegat un taller d’iniciació a Internet per a aquests nois i noies.

El taller tracta sobre l’ús d’Internet i les seves eines focalitzant el seu vessant d’oci. Els nois i noies que integren el grup, tenen certs graus de discapacitat, graus lleus cognitius, problemes en la comprensió lectora i el lèxic. Per tant, les classes s’organitzen de manera que els usuaris facin una aproximació a Internet de forma lenta i segura, explicant quines eines hi ha i sobretot oferint als nois i noies recursos per utilitzar de forma fàcil i entenedora. De l’experiència podem dir que eines de cerca com el Google, la pàgina web de vídeos YouTube o xarxes socials com el Facebook, són tot un èxit d’ús.

Al Punt Òmnia Tortosa volem oferir els nostres recursos, humans i materials, a aquests col·lectius que, tot i estar integrats en la societat, no disposen de les eines o els materials necessaris per accedir a les noves tecnologies. Els adults tutelats troben en aquestes activitats una manera d’aprendre divertint-se i experimentar amb l’ús de l’ordinador i les possibilitats que ofereixen.

Vist el grau d’implicació i la gran satisfacció dels mateixos usuaris, s’està organitzant per a l’últim trimestre de 2010, una tarda d’activitats exclusiva, per setmana, per aquests nois i noies tutelats, el que seria la tercera activitat organitzada pel Punt Òmnia Tortosa per a aquest col·lectiu.

Jordi Roig Valldepérez
Dinamitzador del Punt Òmnia Tortosa


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce