… Sol, platja, xancletes, tovallola, carrer, terrassetes, hores i hores de llum… i Òmnia!

Ha arribat l’estiu i, com no podia ser d’una altra manera, la Xarxa Òmnia ha aprofitat per celebrar aquests dies d’una manera diferent a la resta de l’any…

Aquests mesos de juny i juliol les persones dinamitzadores han preparat una programació d’activitats amb una tonalitat diferenciada, fresca, creativa, diferent… És temps d’estiu i els Punts Òmnia s’han vestit amb la seva roba estiuenca, oferint-nos una petita mostra de com volen celebrar aquests moments i enriquint una vegada més amb molt bones propostes el contingut i la metodologia de la Xarxa!

En voleu veure una petita mostra? Endavant!

1. CELEBREM SANT JOAN AMB EL PUNT ÒMNIA SANT ROC (BADALONA)

Al Punt Òmnia de Badalona van voler treballar, en el marc de les tradicions populars, el dia de Sant Joan amb una activitat on els i les participants del Punt Òmnia van dissenyar postals per celebrar el dia de la revetlla.
Aquesta activitat la van realitzar tant persones adultes com infants i, aprofitant l’avinentesa, van preparar una festa de postals per a tothom… I estan totes recollides al blog del Punt Òmnia, les voleu veure?

2. CASAL D’ESTIU TIC AL PUNT ÒMNIA MARIANAO (SANT BOI)

Al Punt Òmnia Marianao han volgut celebrar la temporada d’estiu amb el seu casal TIC!
En el Casal s’han realitzat activitats amb temàtiques diverses per poder nodrir de contingut aquestes setmanes de calor a la ciutat.

D’aquesta manera s’han dividit les setmanes amb aquests temes:

* Del 5 al 8 de juliol – Cybercuina: Comprar els ingredients per internet, mirar receptes, fer el menjar i penjar les nostres explicacions a la Xarxa…
* Del 13 al 16 de juliol – Geocaching: Trobar i amagar tresors amb GPS i compartir tota aquesta experiència amb una gran comunitat internacional.
* Del 20 al 23 de juliol – Robòtica: Introducció al món de la robòtica de la mà dels robots de LEGO Mindstorms.

Tenim tota la informació del Casal recollida a la seva web… I totes aquestes activitats han estat gratuïtes!


3. TALLERS, CASAL D’ESTIU I CINEMA AL CARRER A BLOCS JOAN CARLES DE LLEIDA

El Punt Òmnia de Blocs Joan Carles de la ciutat de Lleida ha volgut aquest estiu organitzar tot un conjunt d’activitats relacionades amb les TIC, la cultura i  l’aire lliure… Així, trobem el seu casal d’estiu, hores d’accés lliure al Punt Òmnia, tallers TIC i cinema a la fresca! Tot un ventall d’accions que pretenen dotar el barri de molt dinamisme i frescor durant aquest mes de juliol!

D’altra banda, durant els dies 2, 3 i 4 de Juliol han celebrat la Festa Major del barri de Blocs Joan Carles de Lleida, amb un conjunt d’activitats organitzades per l’Associació de Veíns i Veïnes, amb la col·laboració del Punt Òmnia.

Al seu bloc podeu veure els resultats de les seves activitats!


4. L`ÒMNIA AL CARRER DES DELS PUNTS ÒMNIA EUDALD GRAELLS I GRUPO UNIÓN

Des del Punt Òmnia Eudald Graells de Ripoll, durant aquest mes de juliol han portat l’Òmnia al carrer cada dijous a la tarda a la plaça de la Lira de la població.

La Fundació Televall ha cedit al Punt Òmnia una aula mòbil que els ha permès poder portar a terme l’activitat… D’aquesta manera, l’Òmnia al carrer es converteix en la millor manera de realitzar una bona difusió del Punt Òmnia, així com d’apropar-lo a la ciutadania i donar servei a les persones que estiuegen i que dia a dia passen per la plaça!

Podeu trobar més informació sobre l’activitat al seu bloc.

…. I des del Punt Òmnia Grupo Unión la Mina, a Sant Adrià de Besòs, van treure els seus ordinadors també al carrer per realitzar una activitat concreta.

Consistia en que les persones participants portessin fotografies del barri per digitalitzar-les amb un escàner i pujar-les a internet perquè tothom les pogués gaudir i visualitzés la memòria històrica del barri: com era fa uns anys, com ha canviat,… Podeu trobar més informació sobre la seva activitat a través del seu bloc.

5. ELS I LES JOVES DE SOLSONA FAN EL SEU BLOC

Dins la programació de les activitats d’estiu del Punt Òmnia de Solsona, ha col·laborat amb el Pla Educatiu de la població oferint diferents activitats dirigit als infants i joves.

Concretament amb els joves han treballat per a la creació d’un bloc conduït per ells mateixos i dirigit a la població jove de Solsona. D’aquesta manera han après a crear un bloc i ara l’han de dotar de contingut juvenil! Aquí podeu veure el resultat del treball engegat pels i les joves: http://cosesdesolsona.blogspot.com/


6. UN ESTIU BEN PLE D’ACTIVITAT DES DEL PUNT ÒMNIA CAMP CLAR (Tarragona)

A partir de l’1 de Juliol el Punt Òmnia de Camp Clar ha estat obert durant els matins per ubicar les activitats plantejades al Casal d’estiu del barri i poder fer els seus tallers TIC amb els nens/es i els i les joves.

D’altra banda, també han iniciat una proposta que va sorgir des de les persones joves del barri per poder treure’s el carnet de conduir durant aquest estiu.

Així que el Punt Òmnia, conjuntament amb el Pla Integral de Camp Clar de l’Ajuntament de Tarragona i una persona del barri, han realitzat un curs de carnet de conduir! La persona i veïna del barri ha facilitat la teoria a les persones interessades i s’han realitzat els test per internet a través del mateix Punt Òmnia… una iniciativa diferent i creativa!

7. I DES DEL PUNT ÒMNIA CASC ANTIC DE LLEIDA…

A més d’accés lliure, aquest estiu, des del Punt Òmnia del Casc Antic de Lleida, han programat diferents cursos intensius i relacionats amb l’edició de fotografies amb el programa Picasa i la comunicació a través del programa de telefonia per internet Skype.

Podeu trobar més informació al seu bloc i ja volem veure els resultats!


8. TASTETS D’ESTIU 2010 DES DEL PUNT ÒMNIA JIS ARRELS

Durant aquest mes de juliol, des del Punt Òmnia Jis Arrels, han organitzat la seva nova edició de Tastets d’estiu 2010.

Aquesta gran iniciativa consisteix en que, mitjançant el retoc fotogràfic, i a través de persones voluntàries i que han estat usuàries dels cursos de retoc fotogràfic en el Punt Òmnia, puguin ensenyar als seus iguals tot el seu aprenentatge en aquestes eines, convertint-se en professors i professores dels seus companys i companyes per uns dies… N’han fet un parell de demostracions i n’han sortit tots molt satisfets!

Podeu trobar més informació al bloc del Punt.


9. AL PUNT ÒMNIA SALUT ALTA DE BADALONA ANEM DE RALLY

Cada mes de juliol, el Punt Òmnia Salut Alta prepara el seu Rally fotogràfic pel barri. Així, congrega a les seves persones usuàries i surten al carrer per fotografiar el seu barri, dins el seu taller de fotografia digital.

Si a l’estiu passat li va tocar a la part baixa del barri, ara han anat a retratar les seves parts més altes i colindants amb el barri de Llefià. Posteriorment a la passejada van descarregar i retocar les fotografies… les voleu veure? Les podeu consultar a través de Flickr i/o Picasa.

10. l’ÒMNIA ALS FOCS DES DEL PUNT ÒMNIA BLANES

Aprofitant la festivitat de Santa Anna, patrona de Blanes, i el seu Concurs de Focs d’Artifici, que s’organitza cada any per aquesta festivitat (del 22 al 27 de juliol), el Punt Òmnia de Blanes va organitzar un taller de fotografia digital que contemplava unes sessions prèvies per conèixer les potencialitats, tècniques i recomanacions per fotografiar focs d’artifici i la realització d’una sortida al Concurs de Focs per practicar amb el seu aprenentatge!

En el seu bloc podreu veure els resultats de l’activitat!

I després d’aquesta magnífica mostra estiuenca de contingut i metodologia de la Xarxa Òmnia… només ens resta desitjar-vos un magnífic estiu, unes bones vacances i que tornem tots i totes amb les piles súper carregades per continuar fent camí Òmnia!

Noemí Espinosa Garrido
Equip de l’Oficina de Dinamització Comunitària Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce